Ankara'da önemli bir görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim çağrısı yapan MHP Lideri Bahçeli'yi Beştepe'de kabul etti. Görüşme 30 dakika sürdü. 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısı sonrasında kritik bir görüşme gerçekleşti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli Beştepe'de bir araya geldi. Planlandığı gibi saat 13.30'da başlayan görüşme 30 dakika sürdü.
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, gerekli açıklamanın, bu değerlendirme sonrasında yapılacağını söylemişti.
Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi Beştepe'de en son 18 Şubat Pazar günü kabul etmiş ve ittifakla ilgili görüşme 45 dakika sürmüştü.

ÖNE ÇIKAN İKİ TARİH
Bu arada kulislerde erken seçim için alternatif tarihler de konuşulmaya başlandı. Erken seçim için 24 Haziran ya da 23 Eylül tarihleri öne çıktı. Bu arada 24 Haziran'da üniversite sınavı da yapılacak.

BAHÇELİ 26 AĞUSTOS'U ÖNERMİŞTİ
Bahçeli, dünkü açıklamasında 3 Kasım 2019'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin, 26 Ağustos 2018'e alınmasını teklif etmişti.
MHP Lideri Bahçeli gerekçe olarak da bölgesel durumları ve ekonomiyi hatırlatarak, "Kontrol edilemeyen gelişmeler ortaya çıkabilir" ifadesini kullanmıştı.

MUHALEFETTEN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISINA DESTEK
Muhalefet ise erken seçimi destekliyor. CHP ve HDP'den ''hodri meydan'' açıklaması geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, "Bizim için sorun yok" dedi.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu