Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton başkanlığındaki ABD heyeti Beştepe'de Türk heyeti ile bir araya geldi. Görüşme 2 saati aşkın sürdü. Görüşme sonrası ABD'den yapılan açıklamada, "Kalın ve Bolton Suriye'den çekilme konusunda verimli bir görüşme gerçekleştirdi" denildi.

ABD heyetiyle kritik görüşmelerin ilki Beştepe'de gerçekleştirildi.
Yaklaşık 2 saat 10 dakika süren görüşmede Türk heyetinde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, MİT Başkan Yardımcısı Cemalettin Çekik ve diğer delegasyon üyeleri, ABD heyetinde ise Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Suriye Angajmanı Özel Temsilcisi James Jeffrey ve diğer delegasyon üyeleri hazır bulundu.

GÖRÜŞME SONRASI ABD'DEN İLK AÇIKLAMA 
ABD Ulusal Güvenlik Kurulu sözcüsü, Başkan Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un Ankara'da Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'la Suriye'den çekilme konusunda çok verimli bir görüşme yaptığını söyledi.
Açıklamada, Kalın ve Bolton'un diyalog için daha fazla konu belirlediği ve Türkiye ile askeri alanda fikir alışverişine devam edileceği vurgulandı.

BOLTON TÜRKİYE'DEN AYRILDI 
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton görüşmenin ardından Türkiye'den ayrıldı. 
Türk yetkililerle görüşmek üzere dün gece saatlerinde Ankara'ya gelen Bolton ve beraberindekileri taşıyan özel uçak, saat 13.45'te Esenboğa Havalimanı'ndan hareket etti. 
Bolton'a ziyareti sırasında, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve Brett McGurk'ün yerine Küresel Koalisyon Özel Temsilcisi olarak atanan James Jeffrey de eşlik etti. 
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, Ankara'dan önce İsrail'i ziyaret etmiş ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmüştü.
Dunford ile Jeffrey'nin bir süre daha Ankara'da kalarak görüşmelere devam etmeleri bekleniyor.

Editör: Mehmet Kasimoglu