Büyüme hormonu eksikliğinden dolayı çocuksu bir görünüme sahip olan 41 yaşındaki Fatih Gökçesu'nun yıllarca beslediği büyüme umudu, doğup büyüdüğü köy evinin ortasındaki ağaç direğe attığı çentiklerde yaşıyor.

Büyüme hormonu eksikliğinden dolayı çocuksu bir görünüme sahip olan 41 yaşındaki Fatih Gökçesu'nun yıllarca beslediği büyüme umudu, doğup büyüdüğü köy evinin ortasındaki ağaç direğe attığı çentiklerde yaşıyor.
Kayseri'nin Tomarza ilçesi İmamkulu köyünde yaşayan ve 8 çocuklu ailenin en küçüğü olan Gökçesu, hipofiz bezlerinden kaynaklanan büyüme hormonu eksikliğinden dolayı 41 yaşında olmasına rağmen 43 kilo ağırlığında ve 154 santimetre boyunda.

Yaşını göstermeyen Gökçesu, sürekli çalışabileceği bir işe başlayarak hayatını kurmak istiyor. İlginç hikayesini AA muhabirine anlatan Gökçesu, diğer çocuklardan küçük göründüğü için okul hayatına 9 yaşında başladığını söyledi.
 

Çirkin diye dalga geçmişlerdi
Doğduktan sonra 40 gün boyunca gözünü açamadığını ve hastaneye götürüldüğünü anlatan Gökçesu, kafasında şişlikler olduğunu ve doktorların bunlara müdahale ettiğini ailesinden öğrendiğini aktardı. İlkokuldan sonra eğitimine devam etmediğini belirten Gökçesu, boyundan dolayı askerlik yapamadığını dile getirdi.
Askerliğin içinde ukde kaldığını ifade eden Gökçesu, "Yoklama belgesi gelince askerlik şubesine gittim. Beni Ankara'ya asker hastanesine yönlendirdiler. Çürük raporu verdiler, boyum 125 santimetre olduğu için. Gönlümdeki en gizli şey askerlik yapmaktı. Şimdi yaşım geçti. Askeri hastanede biri vardı, gitmek istemiyordu, çürük raporu alacaktı. Ona 'Elindeki fırsat herkeste olmuyor, kaçırma git yap, mübarek bir görev.' dedim. O da benim bu sözlerim üzerine askere gitti. Şimdi imkan verilse en ön cephede gitmek isterim." diye konuştu.

"Hezene boyumu çizer, ölçerdim"
Büyümek için çok çabaladığını vurgulayan Gökçesu, çocukluk yaşından itibaren boyunun uzamasını istediğini dile getirdi. Boyunun ölçüsünü köy evinin ortasındaki hezen adı verilen ağaç direk yardımıyla takip ettiğini anlatan Gökçesu, şöyle devam etti:
"İlkokula başlayınca evimizin ortasındaki hezene kimse görmeden boyumu çizer, ölçerdim. Büyüdüm mü büyümedim mi diye her yıl ölçer, işaretlerdim. Sonraları umudum kalmadı, bıraktım işaretlemeyi."
CNNTürk

Editör: Mehmet Kasimoglu