Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde altı aydır ölenlerin sayısı, doğanlardan fazla. Bu durum ülkedeki koronavirüs krizinin ne kadar ağır olduğunu gösteren bir veri olarak görülüyor.
CNN'nin haberine göre Rio de Janeiro'da Mart ayında 36 bin 437 kişi hayatını kaybetti. Doğanların sayısı ise 32 bin 60 olarak kaydedildi.
Brezilya'da resmi veriler, nüfusu yarım milyondan fazla olan 10 şehirde daha, ölenlerin sayısının, doğanlardan fazla olduğunu gösteriyor.
CNN, "Bu veriler, Brezilya'nın koronavirüsle mücadelesinde federal ve yerel yetkililerin başarısız olduğunu gösteren işaretlerden biri olarak değerlendiriliyor" diyor.
Brezilya'da görülen mutasyonun koronavirüsün daha hızlı yayılmasına neden olduğu düşünülüyor.Geçen ay 2 milyon yeni vaka
Amerikan Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre ülkede geçen ay 77 bin 515 kişi koronavirüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu hayatını kaybetti, 2 milyon yeni vaka kaydedildi.
Brezilya Sağlık Bakanlığı verilerine göre 27 eyalette yoğun bakım doluluk oranı yüzde 80'nin üzerinde.
Şimdiye kadar ülke nüfusunun yüzde 3'üne, yani yaklaşık 6,3 milyon kişiye koronavirüs aşısı yapıldı.
Ancak özellikle ilk dozu yaptırdığı halde ikinci dozu olmayanların sayısı yüksek.
Brezilya basınına göre kamuda ikinci dozun önemine dair kafa karışıklığı var, aynı zamanda düşük gelir grubundaki vatandaşların aşılama merkezlerine gitmekte zorluk yaşadığı bildiriliyor.

(BBC)

Editör: Mehmet Kasimoglu