Bursa Mudanya'da orman yangını çıktı. İtfaiye ekiplerinin alevlere müdahalesi sürüyor. Alevlerin tehdit ettiği yerleşim yerleri boşaltıldı. Yangının 4 noktada başlaması nedeniyle kundaklama şüphesi üzerinde de duruluyor. Bursa-Mudanya Karayolu da trafiğe kapatıldı.
Bursa'nın Mudanya ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. 
Alınan bilgiye göre, Bursa-Mudanya karayolu Çağrışan mevkisindeki çamlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yolun karşı tarafına da sıçradı.
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki tüm ekipler ile helikopter, iş makineleri ve arazözler bölgeye sevk edildi.
Büyükşehir Belediyesine ait çok sayıda itfaiye aracı da bölgeye gönderildi. Söndürme çalışmaları için İstanbul, Bilecik ve Karabük'ten de takviye helikopterler istendi.

YOL KAPATILDI
Çevre illerden gelen destek ile birlikte yangına havadan 5 helikopterle müdahale ediliyor.  Müdahale nedeniyle Bursa-Mudanya karayolu araç trafiğine kapatıldı

YERLEŞİM YERLERİ TEHDİT ALTINDA
Alevler yerleşim yerlerini de tehdit ediyor. Yangın bölgesindeki evler tedbir amacıyla boşaltıldı. Ekipler, yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için yoğun çaba sarf ediyor.
Yangının 4 noktadan başlamış olması kundaklama şüphesini akıllara getirdi.  NTV canlı yayınına telefonla bağlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yangına ilişkin açıklamalarda bulundu. 
Söndürme çalışmalarının yaklaşık 2.5 saattir karadan ve havadan devame ettiğini söyleyen Türkyılmaz, "4 ayrı noktada başlayan yangın bir takım şüpheleri de beraberinde getiriyor" dedi. 

250 HEKTARLIK ALAN TEHDİT ALTINDA
Türkyılmaz, aynı bölgede 29 Ağustos 2015'te de yangın çıktığını hatırlatarak "Diğer ilçelerle birlikte 250 hektar alan yanmıştı. Bizim ilçemizde 100 hektar yanmıştı. Aynı ölçülerde bir bölge yanmak üzere ve yanıyor. Çok büyük üzüntü içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.
Rüzgarın söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediğini söyleyen Belediye Başkanı, alevlerin akşama doğru kontrol altına alınmasını beklediklerini belirtti.
Öte yandan yangın nedeniyle oluşan duman, kent merkezi olmak üzere şehrin birçok yerinden de görülüyor.

"DURUM İYİYE GİDİYOR"
Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın da NTV'ye yaptığı açıklamada, söndürme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi ve "Şu anda durum iyiye gidiyor. Birkaç nokta kaldı. İnşallah kısa sürede halledeceğiz" diye konuştu.
Ayrıntılar VATAN'da
(NTV Haber)

Editör: Mehmet Kasimoglu