Afrin harekatı 4'üncü gününde devam ediyor. Dün kontrolün sağlandığı stratejik önemdeki Burseya Dağı çevresinde çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sınır bölgesindeki karakollardan yapılan topçu atışıyla da bölge ateş altına alındı. Stratejik önemde bulunan El Hammam köyünün de terör örgütünden alındığı duyuruldu.
TSK'nın Afrin kentinde yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı" 4'üncü gününde. 
ÖSO unsurlarının desteklediği TSK güçleri, dün Azez kasabasından operasyona başlayarak stratejik önemdeki Burseya Dağı'nın kontrolünü ele geçirmişti.
Yoğun sis nedeniyle bulundukları mevziden geri çekilen ÖSO kuvvetleri, yeniden Burseya Dağı'nda kalan Türk komandolarına katıldı. 
Sabah saatlerinden bu yana dağın diğer tarafında teröristlerle çatışmaların şiddetli bir şekilde devam ettiği belirtiliyor. Geceden bu yana yapılan top atışlarıyla bölge ateş altına alındı.
Sınır ötesindeki birliklerden alınan koordinatlar doğrultusunda, Öncüpınar Sınır Kapısı'nın doğu ve batısındaki karakollardan bölgeye top atışı yapılıyor. Patlama sesleri, Kilis'in Suriye sınırındaki bazı köylerden de duyuluyor.
Ayrıca, savaş uçakları tarafından vurulan bir televizyon vericisi de kara birlikleri tarafından ele geçirildi.

TECRÜBELİ BİRLİK BÖLGEDE
Öte yandan Hatay'ın Yalangoz mevkiinde konuşlu bulunan 200 kişilik bir komando birliği de sınıra geldi. Çok sayıda iç güvenlik harekatına katılarak kendini kanıtlayan Hakkari Komando Tugayı'na bağlı birliğin, Hatay'ın Hassa sınırına doğru hareket ettiği ve buradan Afrin bölgesine gireceği öğrenildi.

BİR STRATEJİK NOKTA DAHA ELE GEÇİRİLDİ
Anadolu Ajansı, Afrin'in batısından sürdürülen operasyonda Cinderes beldesinin El Hammam köyünü ve çevre tepeleri terör örgütü PYD/PKK'dan aldığını duyurdu.
Cinderes bölgesi, PYD/PKK’nın Hatay'ın Reyhanlı ilçesine saldırı düzenlediği stratejik bir bölge olmasının yanında, Afrin’e uzanan düz bir vadi konumunda bulunuyor.

170 HEDEF İMHA EDİLDİ
ÖSO ve TSK, Afrin'in batısı, kuzeyi ve kuzeybatısından başlatılan operasyonda, ilk 4 günde toplam 14 noktayı ele geçirmişti. Operasyonda şu ana kadar 170'ten fazla hedefin imha edildiği bildirildi.

MAYIN İMHA ARAÇLARI SEVK EDİLDİ
Birlikler dün açılan Azez cephesinden Afrin'e ilerlemeye devam ediyor. Zırhlı birliklerin mayın tarlalarıyla karşılaşması üzerine bölgeye mayın tespit ve imha araçları yönlendirildi. 

SAĞANAK YAĞIŞ VE ÇAMUR
Etkili olan sağnak yağış ve arazideki çamurun da birliklerin ilerleyişini güçleştirdiği kaydedildi. Kara harekatının başladığı Gülbaba Köyü'nün güneyinde de çatışmalar devam ediyor. 

1 ASKER ŞEHİT
Harekattan şu ana kadar iki acı haber geldi. Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan ve Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta şehit oldu. Bölgenin temizlenmesiyle Türkiye sınır hattı ile birlikte Azez ve çevresindeki Suriyeli sivillerin güvenliğine yönelik tehditlerin azalacağı belirtildi. Afrin Operasyonu'nda yaklaşik 25 bin Suriyeli muhalif Türk ordusuna destek veriyor. Dost ateşini engellemek için ÖSO unsurları kollarına sarı bantlar takıyor.

AFRİN NEDEN ÖNEMLİ?
Afrin, Esad rejiminin Temmuz 2012'de çatışmaksızın PYD/PKK’ya devretmesiyle, örgütün iç savaş boyunca en fazla yuvalandığı alanlardan oldu. Coğrafi yükseltileri nedeniyle Kilis'in merkezi ve Hatay'ın önemli bölümü Afrin'deki örgütün ateş menzilinde kalıyor.
Örgüt uzun yıllardır Amanos Dağları'nı Suriye'den Türkiye'ye sızmak için kullanıyor. PYD/PKK, Suriye'nin kuzeybatısından Akdeniz'e çıkmak için de Afrin'e bel bağlıyor. 
Terör örgütü, Afrin üzerinden Fırat Kalkanı ve İdlib çatışmasızlık bölgesini de tehdit ediyor. Suriye topraklarının dörtte biri, Türkiye-Suriye sınırının da yüzde 65'i örgütün işgali altında bulunuyor.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu