Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında Afrin operasyonuna dair önemli açıklamalarda bulundu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu KKTC'de yaptığı açıklamalarda Afrin operasyonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, ÖSO'nun Afrin'deki 'yağma' iddialarına da yanıt verdi. Çavuşoğlu ABD'ye de sert sözlerle seslendi. 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları;
- Zeytin Dalı Harekâtı'na yönelik suçlamaları eleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Siviller harekâttan çok memnunken ABD ve diğer bazı ülkeler neden rahatsızlık duyuyor? ABD rahatsız, çünkü YPG'den medet umuyor. Dün toplansaydık YPG Münbiç’ten çıkacak, Türkiye ile ABD buna nezaret edecekti. Tillerson ile bugün de görüşeceğim" diye konuştu.
- Afrin'de yağmalama veya insanlık dışı muamele konusunda hassasız, bunlara müsaade etmeyiz."
-  YPG ve PKK Münbiç’ten çıkacak sözleri var bize. ABD sözünü tutmadı. Tillerson görevi bırakıyor, bugün de kendisi ile görüşeceğiz. 
- ABD Dışişleri Bakanlığı'na atanan Mike Pompeo ile ABD Kongresi'ndeki onay sürecinden sonra görüşeceğini söyleyen Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı: 
"Bizim vardığımız anlayışa göre, eğer dün gitseydik mutabakat bağlayacağımız yol haritasına göre, YPG/PKK Münbiç'ten çıkacaktı. Bunların çıkmasına ABD ile Türkiye nezaret edecekti. Tillerson geldiği zaman bir mutabakat sağladık. Bu yol haritasını biz onaylarsak ve uygulamaya başlarsak, her şey bizim nezaretimizde olacak. Birlikte göreceğiz, ne olup bittiğini. Bugün YPG'nin kontrol ettiği tüm alanlarla ilgili bu çalışma. Terör örgütlerinin bu şehirleri kontrol etmesine izin vermemeliyiz. Tam bu süreçte bir değişim oldu. Tillerson görevi bırakıyor, bugün de kendisiyle bir görüşme yapacağız. Yeni atanacak Dışişleri Bakanı ile göreve başladıktan sonra görüşeceğiz. Kongre'den bir onay süreci var. Kendisiyle de kaldığımız yerden çalışmaları sürdürürüz.
Müsteşar bey önümüzdeki günlerde gidecek, görevi vekaleten yürüten kişiyle görüşecek. Çalışma grubunun taslak olarak hazırladığı yol haritasıyla ilgili görüşecekler."
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu