CHP MYK toplantısında İstanbul ve Ankara için isimler belirlendi. İstanbul için Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara için de Mansur Yavaş'ın aday gösterilmesi Parti Meclisi'nde onaya sunulacak.

CHP'de bugün yapılacak iki kritik toplantıdan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı tamamlandı. Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de Mansur Yavaş isimleri kabul edildi. İsimler şu anda devam eden Parti Meclisi toplantısında oylanacak. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk olarak MYK toplantısında A Takımı ile bir araya geldi. Parti Meclisi'ne sunulacak aday listesine son şekli verildi. Ardından saat 13:00'te, Parti Meclisi toplantısı başladı. Gözler ise, toplantının basına kapalı bölümüne çevrilmiş durumda. Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Parti Meclisi toplantısında, birçok büyükşehir adayının açıklanması bekleniyor.

EKREM İMAMOĞLU İLAN EDİLECEK
Toplantıda, Ekrem İmamoğlu'nun adının resmen ilan edilmesi bekleniyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı İmamoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmesinin yanı sıra, Antalya'da Muhittin Böcek'in, Adana'da Zeydan Karalar'ın, Bursa'da ise Mustafa Bozbey'in adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. CHP ile İYİ Parti işbirliğinin dışında bırakılan Mersin Büyükşehir Belediyesi için ise, eski milletvekili Serdal Kuyucuoğlu'nun bir adım önde olduğu belirtiliyor. Bu arada kulislerde, toplantıda ilan edilecek aday sayısının "İstanbul adayını gölgelememek adına" beklentinin altında tutulabileceği konuşuluyor.

İZMİR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Kulislerde bir sonraki Parti Meclisi için 24 Aralık tarihinin kararlaştırılacağı, İzmir adaylarının da o toplantıda ilan edilebileceği belirtiliyor.

Editör: Mehmet Kasimoglu