Erken seçimin 24 Haziran olarak belirlenmesi sonrasında CHP'nin cumhurbaşkanlığı için adayı henüz belli olmadı.
CHP'den sürpriz bir isim ise adaylık açıklaması yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, cumhurbaşkanlığına aday olduğunu duyurdu.
Yılmaz "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması halinde cumhurbaşkanlığına adayım" dedi.

"TAVŞAN ADAY OLUNMAZ"
Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Artık kenardan aday olunmaz, tavşan aday olunmaz. Burası er meydanıdır. Bunu olabilecek insanların ortaya çıkması gerekiyor. Kimseden korkum yok, veremeyecek tek bir hesabım yok. Ben CHP önünde boynumun bükük olmasını istemiyorum. Ağlamak istemiyorum. 25 Haziran'da yeni bir yaza uyanmak istiyorum" dedi.

ALTAY: KARARI SİZDEN DUYDUM
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Yılmaz'ın adaylığıyla ilgili NTV yayınında yaptığı açıklamada "Yılmaz'ın aday olma kararını sizden duydum, adayımız henüz belirlenmedi. Herhangi bir partilimiz aday adayı olabilir. Bunların sonuca bağlanacağı yer Parti Meclisi'dir" diye konuştu.

ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR?
19 Eylül 1970'de Ardahan'da doğan Yılmaz, Ardahan Lisesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.
1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı'nda sırasıyla Balkanlar, AGİT, Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkasya (Daire Başkanı) daireleri ile Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığında (Daire Başkanı olarak) görev yaptı. 

ELÇİLİKLER YAPTI
Yurtdışında ise, Bişkek Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliğinde (Müsteşar olarak) görev yaptı. Musul Başkonsolosluğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Tacikistan Büyükelçiliği görevlerinde bulundu. 
CHP kurultayında PM Üyeliğine seçildi ve akabinde Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

101 GÜN REHİN KALDI
Yılmaz, 11 Haziran 2014 tarihinde DAEŞ tarafından Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskın sonrası 43 kişiyle birlikte 101 gün boyunca alıkonuldu. 20 Eylül 2014 tarihinde 43 personeli ile birlikte serbest bırakıldı.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu