Şırnak'ın Cizre ilçesindeki polis kontrol noktasına terör saldırısı düzenlendi. 

PKK'lı teröristler, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği'ne yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına, bomba yüklü kamyonla saldırdı.

10 ton patlayıcı kullanıldığı tahmin edilen saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında büyük hasar oluştu.

Emniyet müdürlüğü binasının yakınında polislerin konaklama ihtiyacını karşılamak için konteynerlerin olduğu ve bunların da zarar gördüğü gelen bilgiler arasında.

Patlamanın şiddetiyle çok sayıda ev ve iş yerinde de hasar oluşurken, Cizre Garnizon Komutanlığı'nın istinat duvarının bir bölümü zarar gördü. Güvenlik gerekçesiyle patlamanın ardından ilçeye giriş çıkışlara izin verilmedi.

VALİLİK: 11 POLİS ŞEHİT, 78 KİŞİ YARALI

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, saldırıda 11 polisin şehit olduğu, 3'ü sivil 78 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, Cizre ilçesinde 06.45 civarında PKK terör örgütünce Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Birim Amirliği'nin bulunduğu bina girişine patlayıcı yüklü hafriyat kamyonu ile intihar saldırısında bulunulduğu belirtildi.

Hain saldırıda 11 polis memurunun şehit olduğu 3 sivil ile 75 polis memurunun yaralandığı belirtilen açıklamada, 4'ü ağır 5 yaralanın Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ne, 4 yaralının Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği ifade edilerek, "2 yaralının Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavisi devam ediyor. Diğer yaralılar birkaç saat gözetim altında kaldıktan sonra taburcu edilecek'' denildi.

YARALILAR ARASINDA 7 AYLIK BEBEK DE VAR

Yaralananlar arasında 7 aylık bir bebeğin de bulunduğu belirtildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜ TÜRKİYE'Yİ ESİR ALAMAZ

İstanbul'da saldırıya ilişkin açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "Bu sabah erken saatlerde Cizre polis merkezine alçak PKK terör örgütünün kalleş saldırısı sonucu hayatını kaybeden 11 şehidimiz, polis kardeşimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımız var, çok sayıda, tedavi altında, onlara da acil şifalar diliyorum. Hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti'ni esir alamaz'' diye konuştu.

Editör: Mehmet Kasimoglu