Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "CAN" ile Almanya'nın Köln kentine geldi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı, Köln/Bonn Havalimanı'nda Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet ve diğer ilgililer karşıladı. 
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet ziyareti için bulunduğu Almanya'nın başkenti Berlin'den, özel uçak “CAN" ile Köln'e geldi. Kahvaltı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Almanya Başbakanı Merkel Başbakanlık kapısında uğurladı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı Berlin Tegel Havalimanı’nın askeri bölümünden Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ve eşi Berna Aydın ile diğer ilgililer uğurladı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yapacağı Köln'deki Diyanet İşleri Merkez Camisi çevresinde Avrupalı Türkler ellerinde Türk bayrakları, boyunlarında Erdoğan'ın fotoğraflarının yer aldığı atkılarıyla toplandı. Açılışa sınırlı sayıda davetlinin alınacak olmasına rağmen caminin etrafındaki sokaklarda binlerce kişi toplandı. Köln’ün sembolleri arasına giren caminin açılışı için Alman polisi yoğun güvenlik önlemi aldı. Güvenlik nedeniyle sınırlı sayıda davetli ve gazetecinin alınacağı açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma yaptı

Editör: Mehmet Kasimoglu