Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 CHP'li milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesine ilişkin ''Şu anda çok garip bir senaryo ortada, piyasada. Hafta sonuna kadar bu senaryo nasıl oynanacak, bunu göreceğiz'' dedi. Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda çağrı yapan Erdoğan, ''Bir genel başkana da yakışır aday olmak. Gel aday oluver'' ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı, milli ve yerli parayla kur oyununu bozacaklarını da belirtti.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.
Adıyaman'ın Samsat ilçesinde gece 03.34'te 5,1 şiddetinde deprem meydana geldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok şükür can kaybı yok, 13 yaralımız var. Ayakta tedavi gördüler. Maddi hasarlar da zaten giderilir" diye konuştu.
Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın Adıyaman'a gideceğini, olayı yerinde inceleyeceklerini bildirdi. 
Seçim kanunlarındaki değişiklik paketi başta olmak üzere, tatile girmeden yapılması gereken önemli çalışmalar bulunduğunu anlatan Erdoğan, bu çalışmaların süratle tamamlanmasının ardından seçim çevrelerine dağılarak, sahada gece gündüz çalışmaya başlayacaklarını belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkuyla kutlandığını vurgulayarak, şunları söyledi:
"Milli egemenliğimizin sevincini yaşadığımız bir günde, dün Meclis Genel Kurulunda şahit olduğumuz görüntüleri, yapılan tartışmaları asla tasvip etmediğimi burada bir kez daha ifade etmek isterim. Kendi hastalıklı siyasetlerini, ülkemizin bu önemli milli bayramını zehirlemek için kullananları buradan şiddetle kınıyorum. Milletimizin 15 Temmuz destanını önemsizleştirmek, kendisinin o gece darbecilerin açtığı yoldan kaçışını gizlemek isteyen zatın hezeyanları artık şehitlerimize saygısızlık boyutuna ulaşmıştır. Dün yalan yanlış her türlü ifadeleri orada kullananlara ben buradan gerçeği tekrar hatırlatmak istiyorum. 15 Temmuz gecesi saat 23.17. Ana muhalefetin başındaki zat Atatürk Havalimanı'nda ve orada tankların başındakilerle görüşmeler yapılıyor. Yapıldıktan sonra tanklar yolu açıyor ve ana muhalefetin başındaki Bay Kemal, oradan Bakırköy'e kaçıyor ve Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinde misafir ediliyor. Orada kahvesini yudumlarken, çayını içerken bir taraftan da gelişmeleri takip ediyor. Tabii biz daha sonra Marmaris'ten Atatürk Havalimanı'na geliyoruz. 
Benim gelişimin nasıl olduğunu ve benim o havalimanına üstelik Enerji Bakanımız Berat Bey, eşim, kızım, torunlarım, onlarla beraber indiğimi... Dün orada (Genel Kurul) bir terbiyesiz vardı. Nasıl olduğunu nereden biliyorsun? Olayı yaşayan benim. İstanbul Emniyet Müdürü ile şöyle konuşmuşuz, şununla şöyle konuşmuşuz, ondan sonra da oraya bu şekilde inmişiz. İnsanda izan denilen bir şey olur, ahlak denilen bir şey olur. Saat 23.17'de sen Genel Başkanın ile oradasın, biz ise Marmaris'ten oraya uçağımızla geliyoruz ve o piste indiğimizde orada F-16'lar ve helikopterler halen uçuyor. İndikten sonra onbinler orada. Sen CHP'lileri kandırabilirsin ama o onbinleri kandıramazsın ve o onbinler bu olayın en yakın şahidi ama senin böyle bir derdin yok. Siz her zaman kuyruğu kıstırıp kaçtınız zaten. Hiçbir zaman siz kahramanca F-16'ların karşısında dikilenlerden olmadınız, tankların karşısına çıkanlardan olmadınız. Sizler hatta Bağdat Caddesi'nde alkışlayanlardan oldunuz."

"BAY KEMAL BUNLARI BİLİYOR MUSUN?"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün darbe girişimine karşı 16 saat süren operasyonu bizzat havalimanında yönettiğini belirterek, "Bay Kemal; sen neredeydin o saatlerde? Sen Bakırköy'deydin. Sen kahve yudumlarken biz Atatürk Havalimanı'nda bakan arkadaşlarım, milletvekili arkadaşlarım ve tüm o milli kahramanlarla beraber oradaydık" diye konuştu. 
Ertesi gün operasyon bitene kadar havalimanında dimdik durduklarını vurgulayan Erdoğan, "Bunun yanında Valimiz, aynı zamanda 1. Ordu Komutanı, şu anda Genelkurmay İkinci Başkanı, o da orada. Orada kendisine 'Çık bir basın toplantısı yap.' dedik. Genelkurmayı vekaleten orada Ümit Paşa'ya verdik. Bay Kemal bunları biliyor musun? Orada vekaleten Genelkurmay Başkanlığı'nı şu andaki Genelkurmay İkinci Başkanımız Ümit Paşa'ya vermek suretiyle süreci yönettik" değerlendirmesini yaptı.
Bu sırada "AK gençlik hep burada, reisinin yanında" tezahüratına Erdoğan, "Gençler müsaade edin bunları anlatalım, bunlar önemli. Bunlar kim vurduya gitmesin. İyi öğrenin bunları" karşılığını verdi.
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
''Dün Meclis Genel Kurulu'nda şahit olduğumuz görüntüleri asla tasvip etmediğimi burada bir kez daha ifade etmek isterim. Kendi hastalıklı siyasetlerini ülkenizin milli bayramını zehirlemek için kullananları şiddetle kınıyorum. Dün yalan yanlış her türlü ifadeleri orada kullananlara gerçeği tekrar hatırlatmak istiyorum. 15 Temmuz gecesi saat 23.17 ana muhalefetin başındaki zat Atatürk Havalimanı'nda tankların başındakilerle görüşme yapılıyor yol açılıyor Bay Kemal Bakırköy'e kaçıyor belediye başkanının evinde misafir ediliyor. Biz Marmaris'ten Atatürk Havalimanı'na geliyoruz.
Dün orada bir terbiyesiz vardı nasıl olduğunu nereden biliyorsun? Kalkıp İstanbul Emniyet Müdürü ile şöyle konuşmuşmusuz inmişiz. İnsanda ahlak denilen bir şey olur. 23.17'de sen genel başkanınla oradasın biz Marmaris'ten oraya uçağımızla geliyoruz orada F-16'lar hala uçuyor. On binler orada. Sen CHP'lileri kandırabilirsin ama o on binleri kandıramazsın. Siz her zaman kuyruğu kıstırıp kaçtınız zaten. Sizler Bağdat Caddesi'den alkışlayanlardan oldunuz.
16 saat süren operasyonu havalimanında yönettik. Sen kahve yudumlarken biz Atatürk Havalimanı'nda bakan milletvekili arkadaşlarımla beraber oradaydık. Ertesi gün cuma biz oradan ayrılmadık. Operasyon bitti bitine kadar dimdik durduk.
Nasıl olsa Cumhurbaşkanı balkonda oturuyor konuşma hakkı yok oaradan bol bol sallıyorsun edepsizcve el kol hareketi yapıyorsun. Sen bu el kol hareketini; yaptırmam ya, AK Parti Genel Başkanı'na yapabilirsin ama bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na yapamazsın. Onun için bir defa haddini beleceksin. Ama bunlarda böyle bir ahlak anlayışı yok. Dün oradaki (Genel Kurul'daki) gelişmeler gerçekten bir afet, bir felaketti. Cumhurbaşkanı'na hakaret etmeyi siyaset sanan bu zihniyet kendi çirkefliği içinde boğulmaya mahkumdur. 15 tane adamını gönderdin sözde İYİ Parti'ye peki bu 15 tane adamın senin sözde İYİ Parti'yi kabul etti mi? Etmedi. Sözde İYİ Parti'nin koltuklarında senin 15 adamın yok niye oraya gitmediler? Demek ki gönderdiğin yeri beğenmediler. Demek ki ikna edemedin. Sözde İYİ Parti dün orada 3-4 kişi vardı arka koltuklar CHP Grubu'nun sıralarında. Fırsat oldu sözde İYİ Parti değerlendirmiş oldu. Şu anda çok garip bir senaryo ortada, piyasada. Hafta sonuna kadar bu senaryo nasıl oynanacak, bunu göreceğiz. Biz bu konuda adımımızı atmışız. İlkini ayın 6'sında açıklayacağız bu bizim manifestomuz olacak. Ardından aday tanıtım toplantımızda seçim beyannamemizi milletimize açıklama imkanını bulacağız.

KILIÇDAROĞLU'NA OSMANLI TEPKİSİ
Ana muhalefetin başındaki zat Osmanlı'ya iftira attı. Bu ne edep dışı bir yaklaşımdır. Osmanlı'yı Yörüklere Türkmenlere zulmetle itham eden bu zatın gönül dünyasının milletimizden ne kadar uzak olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bir defa haddini bileceksin. Sen nasıl oluyorsa Yörüklerden Osmanlı'yı koparmaya çalışıyorsun?

''GEL ADAY OLUVER''
Bu zatın boyunun ölçüsünü yüreği yetip de meydana çıkabilirse inşallah 24 Haziran'da göreceğiz. Dün Meclis'te yaşanan hadiseleri milletime bırakıyorum. BayKemal zaman geçirme gel hemen aday oluver. Niye sağda solda arayıp duruyorsun? Bir genel başkana da yakışır aday olmak. Gel aday oluver.
Bay Kemal sen memurdun o zaman OHAL kararları nasıl alınır devam eder etmez bilmezsin. Bu ülkede OHAL ile idare edildiği dönemler bizim OHAL kararlarını uyguladığımız dönemler gibi değildi. O zaman fabrikalar sürekli greve giderdi. Tüm sanayi kesimine seslenmek isterim 7. OHAL dahil bir fabrikada grev söz konusu mu? Şu süreç içerisinde Türkiye'de sanayi durmamıştır. Tezgah bozulacak çünkü. Size bu tezgahı bozdurmayız. Bay Kemal biz Cudi'den Kandil'den Tendürek'ten çıkmayacağız.

ZEYTİN DALI HAREKATI'NDA 4272 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Suriye'nin kuzeyinde de neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Şu anda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4272 oldu. Kuzey Irak'ta 353 yurt içinde 258 terörist etkisiz hale getirildi. Kendisi de gidip karakol ziyareti yaptı. Bu iyi bir gelişme. Biz bu yolda Mehmetimizle hep beraberiz ÖSO ile de beraberiz. MHP Genel Başkanı Bahçeli erken seçim teklifi yaptı 26 Ağustos'u teklif ettiler. Grup konuşmamızda seçimlerin 2019'da yapılacağı vurgusunu yapmakta beis görmedim. Grup konuşması sonrası arkadaşlarımızla istişare yaptım. Ana muhalefet partisi eskiden beri defalarca erken seçim çağrısı yapmıştı. Erken seçim tarihi olarak 24 Haziran'ı ilan etmemizin ardından hemen erken seçim kararını aldık. YSK seçim takvimini yavaş yavaş oluşturuyor. Seçimlere 10 siyasi parti katılıyor. Garip bir durumla da karşılaştık. Ana muhalefet partisinden istifa eden 15 milletvekili bir başka partiye geçerek bu partinin Meclis'te grup kurmasını sağladılar. YSK'nın 264 numaralı kararını incelediğimizde taşıma milletvekilleriyle grup kurduran partinin zaten seçime katılma imkanını biliyoruz. Bu tuhaf operasyonun gayesini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Çıkmış Siirt'ten benim aday olduğum dönemi anlatıyor. Bilmiyorsun önce bir ehline sor. Bu anlattıklarının hepsi yalan sizin karakterinizde yalan var. Kalkıp da Siirt'te 3 tane milletvekilini istifa ettirmek suretiyle aday olduğumu anlatıyorsun. Böyle bir şey yok. Bu işin şekli bununla yakından uzaktan alakalı değil. Geçmişteki Güneş Motel olayının içerisinde olanları nasıl milletimiz cezalandırdıysa bunlara da vereceği ceza odur.

İLK MİTİNG İZMİR'DE
Büyükşehirlerden sadece İzmir ve İstanbul kaldı. Biz masa başı kurulmuş bir parti değiliz. Cumartesi günü önce İstanbul'da kadın kollarımızın il kongresini gerçekleştireceğiz. Ardından da İzmir'de il kongremiz var. Oraya geleceğiz. Seçim iklimine girdiğimize göre il kongremiz vesilesiyle ilk mitingimizi İzmir'de yaparak bismillah diyeceğiz. Pazar günü de İstanbul'da gençlik kollarımızın ilk kongresini değerlendireceğiz. Mayıs ayı içerisinde Avrupa'daki ilk kapalı spor salonu toplantımızı bir Avrupa ülkesinde gerçekleştireceğiz. Şimdiden hangi ülke olduğunu açıklamak istemiyorum. Yeni dönem daha fazla demokrasi dönemi olacaktır. Yeni dönem daha fazla refah dönemi olacaktır. Yeni dönem kalıcı huzurun dönemi olacaktır. 24 Haziran'ın asıl gençlerimizin seçimi olacağına inanıyorum. Hiçbir coğrafyadan uzak kalmamaya özen göstereceğiz. Güvenlik politikalarımızı hak özgürlük insani değerlerimizin korunması esasına uygun şekilde sahada hayata geçirmeye devam edeceğiz. Dostları çoğaltma konusunda sahadaki faaliyetlerimizi daha da artıracağız.

''MİLLİ VE YERLİ PARAYLA BİRLİKTE KUR OYUNUNU DA BOZACAĞIZ''
Kur üzerinde oynanan oyunların derinliğinin olmadığı her geçen gün daha da iyi anlaşılıyor. Milli ve yerli parayla birlikte bu kur oyununu da bozacağız. Altını belirleyici hale getirmenin de adımlarını atacağız. Bu yıl sonu itibarıyla İstanbul'da 3. havalimanın açıyoruz. Bu yıl sonuna kadar İstanbulumuzda Kanal İstanbul'un ihalesini gerçekleştireceğiz. Boğaz'dan 3 katlı tünelin geçişinin adımları atacağız. 18 Mart Çanakkale'deki muhteşem köprünün ayaklarının temelini attık. Elbette meydanı haramilere bırakmayacak kem söz sahiplerine hadlerini bildirmekten de geri kalmayacağız. Yeni dönemde yürütme yetkileri Cumhurbaşkanına geçiyor ama TBMM yasama konusunda tek yetkili olarak eskisinden de güçlü bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.''
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu