Meclis'te, 23 Nisan dolayısıyla özel oturum düzenlendi. Oturumda söz alan Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında tansiyon yükseldi. CHP'li Özgür Özel'in Binali Yıldırım ile ilgili 15 Temmuz iddiası gerilimi daha da artırdı. Yıldırım, kendisiyle ilgili iddiaya sert yanıt verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan tartışma için "Tek kelime ile rezalet" ifadesini kullandı. İyi Partili Okutan'ın konuşması öncesinde Erdoğan, Yıldırım ve Bahçeli'nin salonu terk etmesine Kılıçdaroğlu tepki gösterdi.
TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel oturum düzenleniyor.
Birleşimi, Meclis Başkanı İsmail Kahraman açtı. Kahraman, okunan İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını yaptı. 
Oturumda yapılacak konuşma programında da bir değişiklik yapıldı.
Kahraman, AK Parti adına Başbakan Binali Yıldırım'ın yerine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın; MHP lideri Devlet Bahçeli yerine ise Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın konuşma yapacağını açıkladı.
Oturumda CHP adına söz alan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:
"Anayasamızın 6. maddesi egemenlikle ilgilidir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Egemenliğin kullanılması hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Bu bağlamda 24 Haziran'da yapacağımız seçimlerle çocuklarımıza bırakacağı en güzel miras 15 Temmuz'da FETÖ darbecilerine direnmektir. 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anıyorum, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. O gece Meclis'te bulunan arkadaşlarımı kutluyorum. 15 Temmuz'da darbecilerin başarısız kalması nedeniyle kahraman sıfatını hak eden milletvekili arkadaşlarımızın bir kısmı 20 Temmuz OHAL darbesiyle Meclis yetkilerini devretmişlerdir. Sizin çocuklarınıza bırakacağınız tek adam rejimi mirası kötü bir mirastır. Bunun parçası olmadığımız için son derece mutluyuz. (Laf atmalar üzerine) Sizi rahatsız etmesin, 20 Temmuz darbesini şiddetle reddediyorum. Bunun mücadelesini vermek boynumuzun borcudur. Sizler yetkilerinizi devredebilirsiniz ama bu Meclis'in yetkilerini hiç kimse başkasına veremez.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu