Washington'da yetkililerin paylaştığı bir rapor herkesi korkuttu.
Washington Eyaleti Doğal Kaynaklar Departmanı'nın yayınladığı rapor ve simülasyon herkesi ürküttü.
The Associated Press'in haberine göre Doğal Kaynaklar Departmanı'ndaki bilim insanları, Cascadia bölgesinde 9,0 büyüklüğünde bir depremin ardından tsunaminin etkilerini gösteren bir simülasyon hazırladı.
Simülasyonda 9.0 büyüklüğünde muhtemel bir depremin tetikleyeceği dev tsunaminin, ülkede saniyeler içerisinde yaratacağı etkiyi gösteriyor. 
Simülasyona göre dev tsunami depremden dakikalar sonra Washington-Oregon-California önündeki Cascadia bölgesini devasa bir tsunami vuruyor.
Kısa süre içerinde sahile vuran tsunami sahil şeridini tamamen yutuyor.
ABD 9,0 büyüklüğünde bir deprem için uzun zamandır temkinli davranıyor. 
En tehlikeli bölgelerden biri olan Cascadia'da en son 26 Ocak 1700'de 8,5-9,2 büyüklüğünde dev deprem meydana gelmiş sonrasında da yüksekliği 1,5 ile 3 metre arasında bir tsunami gerçekleşmişti.
Deprem bilimciler, bu bölgede bu büyüklükte bir depremin her 300-600 yılda bir yaşandığını belirtiyor.
Bu sebeple de yüz binlerce kişinin ölümüne, milyonlarca kişinin yaralanmasına ve evsiz kalmasına yol açacak olası bir facia için şimdiden uyarıyor.
Simülasyon ile ilgili olarak yetkililerden Hilary Franz, "Biliyoruz ki tsunami ülkemizi vuracak. Bunu paylaşarak da toplumu daha güvenli ve depreme karşı daha bilinçli hale getirmeyi amaçlamaktayız. Bu deprem her an olabilir" dedi.

Editör: Mehmet Kasimoglu