Güney Amerika ülkesi Ekvador, yeni tip corona virüs (Covid-19) ile mücadele etmekte zorlanıyor. Virüs nedeniyle 180 ölümün gerçekleştiği ülkede, cesetler sokaklara bırakıldı. Ölenlerin yas tutan aileleri ise, tabut bulunmadığı için yakınlarını karton kutulara koyarak defnediyor.

Ekvador’da hükümet tüm dünyayı etkisine alan yeni tip corona virüs (Covid-19) salgının çözüm üretmeye çalışırken, ülkenin en büyük kenti Guayaquil’de corona virüs nedeniyle yaşamını yitirenler, yetkililer alır umuduyla yol kenarına bırakılıyor.

EN AZ 150 CESET SOKAKLARDA ÇÜRÜMEYE BIRAKILDI
Sosyal medyada paylaşılan karelerde liman şehrinin sokaklarında en az 150 cesedin sokaklarda çürüdüğü görülüyor.

DEVLET BAŞKAN YARDIMCISI ÖZÜR DİLEDİ
Ekvador’un Başkan Yardımcısı Otto Sonnenholzner, görüntülerin yayılmasının ardından halktan özür diledi. Yetkililer, bu hafta başında söz konusu cesetlerin önemli bir kısmını topladı, ancak ölülerin kaçının salgının kurbanı olduğunu belirtmediler.
Ekvador’un corona virüsle mücadele çalışmalarını yürüten Başkan Yardımcısı Sonnenholzner ise "Asla gerçekleşmemesi gereken şeyler gördük, hepinizden özür diliyorum"açıklamasını yaptı.

HALK ÖLÜLERİNİ KARTON TABUTLARA KOYARAK GÖMÜYOR
Diğer taraftan, ülkede tabut fiyatlarının çok pahalı olması ve yeterince bulunmaması nedeniyle halk ölülerini karton kutulara koyarak gömmeye başladı. Yetkililer, halka yerel üreticilerden alınmış bin adet preslenmiş karton tabut bağışlayadı ve bunları iki yerel mezarlıkta kullanılmak üzere teslim etti. Bununla birlikte, cenaze evi zinciri sahibi Santiago Olivares, şirketinin talebe ayak uyduramadığını belirterek, 'Şehir şubesinde sahip olduğum 40 tabutu hemen sattım. Haftasonu 10 tane daha üretildi ama bunların da hepsi hemen tükendi.  Diğer taraftan Guayaquil’deki 15 saatlik sokağa çıkma yasağı tabut üretiminin hammadeleri olan ahşap ve metal gibi ürünlerin teminini zorlaştırıyor” dedi. 16 milyon nüfuslu Ekvador’da şu ana kadar 3 bin 646 corona virüs vakası tespit edildi ve 180 ölüm gerçekleşti. Ekvador’da hükümet tüm dünyayı etkisine alan yeni tip corona virüs (Covid-19) salgının çözüm üretmeye çalışırken, ülkenin en büyük kenti Guayaquil’de corona virüs nedeniyle yaşamını yitirenler, yetkililer alır umuduyla yol kenarına bırakılıyor.

EN AZ 150 CESET SOKAKLARDA ÇÜRÜMEYE BIRAKILDI
Sosyal medyada paylaşılan karelerde liman şehrinin sokaklarında en az 150 cesedin sokaklarda çürüdüğü görülüyor.

DEVLET BAŞKAN YARDIMCISI ÖZÜR DİLEDİ
Ekvador’un Başkan Yardımcısı Otto Sonnenholzner, görüntülerin yayılmasının ardından halktan özür diledi. Yetkililer, bu hafta başında söz konusu cesetlerin önemli bir kısmını topladı, ancak ölülerin kaçının salgının kurbanı olduğunu belirtmediler. Ekvador’un corona virüsle mücadele çalışmalarını yürüten Başkan Yardımcısı Sonnenholzner ise "Asla gerçekleşmemesi gereken şeyler gördük, hepinizden özür diliyorum"açıklamasını yaptı.

HALK ÖLÜLERİNİ KARTON TABUTLARA KOYARAK GÖMÜYOR
Diğer taraftan, ülkede tabut fiyatlarının çok pahalı olması ve yeterince bulunmaması nedeniyle halk ölülerini karton kutulara koyarak gömmeye başladı. Yetkililer, halka yerel üreticilerden alınmış bin adet preslenmiş karton tabut bağışlayadı ve bunları iki yerel mezarlıkta kullanılmak üzere teslim etti. Bununla birlikte, cenaze evi zinciri sahibi Santiago Olivares, şirketinin talebe ayak uyduramadığını belirterek, 'Şehir şubesinde sahip olduğum 40 tabutu hemen sattım. Haftasonu 10 tane daha üretildi ama bunların da hepsi hemen tükendi.  Diğer taraftan Guayaquil’deki 15 saatlik sokağa çıkma yasağı tabut üretiminin hammadeleri olan ahşap ve metal gibi ürünlerin teminini zorlaştırıyor” dedi. 16 milyon nüfuslu Ekvador’da şu ana kadar 3 bin 646 corona virüs vakası tespit edildi ve 180 ölüm gerçekleşti.

Editör: Mehmet Kasimoglu