Yetkililer, yerel saatle 06.20’de havalanan uçak ile 06.33'te radar bağlantısının kesildiğini belirtti.
Ulusal Arama ve Kurtarma Kurumu (BASARNAS) Başkanı Muhammad Syaugi, başkent Cakarta’dan Sumatra Adası’ndaki Pangkal Pinang kentine gitmek üzere, kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra düşen 188 kişinin olduğu yolcu uçağının enkazının bulunduğunu açıkladı.
Endonezya Ulaştırma Bakanlığı da 181 yolcu arasında 2 bebek ve bir çocuk bulunduğunu, mürettebatın ise ikisi pilot 7 kişiden oluştuğunu bildirdi.
Öte yandan Ulusal Ulaştırma Güvenlik Komitesi Başkanı Soerjanto Tjahjono, Lion Havayollarına ait Boeing 737 MAX 8 tipi JT 610 uçağının, şirketin bünyesine son kattığı yeni uçaklardan biri olduğunu aktardı.
Enkazın bulunma haberinden sonra yolcu yakınları sinir krizi geçirdi.
Endonezyalı yetkililer uçaktaki yolcuların tümünün yaşamını yitirmiş olabileceğini açıkladı.
Kurtarma ekipleri denize çakılan JT610 sayılı uçakta bulunan yolculardan bazılarının cesetlerine ulaştı.
Öte yandan Lion Air'in CEO'su Edward Sirait gazetecilere, uçağın bir önceki Jakarta uçuşunda teknik bir arıza meydana geldiğini ancak arızanın prosedürlere göre çözüldüğünü açıkladı.
Endonezya’nın sivil havacılık güvenliği 2007’de sık yaşanan uçak kazalarından sonra mercek altına alınmış, Lion Air’in de aralarında bulunduğu birkaç havayolu şirketinin Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’ne uçuşu yasaklanmıştı.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu