İstanbul, 5 yeni millet bahçesine bugün kavuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete alınan millet bahçelerinde, göletler, oyun alanları, kafe ve sosyal tesislerin yanı sıra, özel ağaçlarla süslenen ağaçlık alanlar yer alıyor. Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı millet bahçeleri kişi başı yeşil alan miktarını yüzde 10 arttıracak. Millet bahçeleri İstanbul'a 1.4 milyon metrekare yeşil alan kazandıracak.

Toplantıda ilk konuşmayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptı. Bakan Kurum, Millet Bahçeleri projeleri tamamlandığında İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alanın yüzde 10 artacağını belirtti. Törende konuşan Meclis Başkanı Binali Yıldırım ise "İstanbulluların bahçe özlemi, yeşillik özlemi bir ölçüde giderilecektir" dedi. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise "Hizmete sunduğumuz millet bahçelerimizde 100 günlük icraat programımızda yer alan taahhütlerimizden birini daha yerine getirmiş oluyoruz" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

* Açılışlarını yapmak üzere bir araya geldiğimiz; Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı Millet Bahçelerinin şehrimize, ülkemize milletimize hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

*Ayrıca bu vesileyle resmi açılışlarını yapacağımız Hasan Küçükoğlu Camii ve Halkalı Camii’nin de hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Bu güzel eserlerin inşasında emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.

*Hizmete sunduğumuz millet bahçelerimizde 100 günlük icraat programımızda yer alan taahhütlerimizden birini daha yerine getirmiş oluyoruz. Söz verdik, yaptık. Bitmedi, yapıyoruz yapacağız.

*Başahşehir Millet bahçemiz camiden kapalı otoparka, biyolojik göletten koku bahçelerinde, etkinlik çayırından millet kıraathanesine, bisiklet yollarından oyun alanlarına kadar tüm ihtiyaçlara cevap verecek tesislerle donatılmıştır.

*Kayaşehir Millet bahçemiz, 350 bin metrekare bir alan üzerinde. Her türlü ihtiyaca cevap verecek tesislere sahip bir projedir. Biz yaparız, onlar konuşur. Bu projede de yürüyüş yollarından seyir terasına, kültür sanat etkinliği için kullanılacak sahneden piknik alanına kadar pek çok tesis bulunuyor.

* Hoşdere Millet bahçemiz 142 bin metrekare. Şu katılımı görünce rabbime hamd ediyorum. Bütün vatandaşlarım burada. 31 Mart’a hazır mıyız?

*Baruthane millet bahçemiz 60 bin metrekare alan üzerinde kurulmuştur. Meyve ağacı, mevsimlik çiçek yanında bu bahçemiz Osmanlı baruthanesi binası ile de tarihi bir kimliğe sahiptir. O tarihi eseri yıktırmadık, sahip çıktık.

*Çırpıcı millet bahçemiz 465 bin metrekare alan üzerinde. Etap etap inşa ediliyor. Bugün tamamlanmış etabının açılışını yapıyoruz.

"33 millet bahçesi ile ilgili çalışmalar son aşamaya gelmiş durumda"

*Ayrıca 18 ilimizdeki 33 millet bahçesiyle ilgili çalışmalar son aşamaya gelmiş durumda. Hedefimiz her şehrimize en az birer tane millet bahçesi kazandırmaktır. Biz durmuyoruz ya, onlar dedikodu yapıyor. Onlar ne yapılırsa yapılsın karşılarına dikiliyorlar. Biz Kanal İstanbul diyoruz, onlar istemezük diyorlar. Yapacağız, isteseniz de istemeseniz de yapacağız.

*Millet bahçelerimizin büyüklüğü 1,5 milyon metrekareyi buluyor. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını yüzde 10 artırmış oluyoruz. İnşallah Atatürk havalimanı sahasındaki millet bahçemizi açtığımızda bu oran daha yükseğe çıkacaktır. Orada bir tane pist bırakıyoruz. Kapalı alanları inşallah fuar alanı haline getiriyoruz. Türkiye’nin en büyük fuar alanını Atatürk Havalimanı’ndaki o kapalı alanlarla yapmış olacağız. Bunun dışında da devasa bir millet bahçesini orada yapacağız. İstanbul daha da güzel olacak.

"Çevrecilik adına yakıp yıkanlar gelip görsünler"

*Çevrecilik adına yakıp yıkanlar, gezi olaylarını yapanlar, ülkenin hayrına her işin karşısına dikilenler gelip şu millet bahçelerine baksınlar ve gerçek çevrecilik nedir görsünler.

*Gönül belediyeciliği seçimi olarak görüyoruz. Adını böyle koyduk. Ne yapacağız? Gönülleri fethedeceğiz. Hizmet gerekli ama yeterli değil. Seçim gününe kadar her haneye, her iş yerine ulaşacak, sıkmadık el, fethetmedik kalp bırakmayacağız. Unutmayın, tabiatta renklerin bir dili vardır. Mesela; yeşil renk şifanın, huzurun, güvenin, ferahlığın rengi olarak kabul edilir. O yüzden bizim medeniyetimizde cennetin rengi yeşil, bir bahçe olarak tasavvur edilmiştir. Hep deriz ya “cennet bahçelerinden bir bahçe

*Yeşil alanları fazla şehirlerde yaşayan insanlar gibi, depresyon gibi en büyük tehditlerden birine daha az maruz kaldıkları görülmektedir.

*Ülkemizi kendi arka bahçeleri haline getirmek isteyenlere her fırsatta gereken cevabı verdik.

*Başka insanların acıları, kanları, emekleri, yeraltı yerüstü zenginlikler üzerinde kurulan refahın tıpkı sırça bir köşk gibi tuzla buz olmaya mahkum olduğuna inanıyoruz. Hem kendi ülkemizde, hem de gönül coğrafyamızın tüm köşelerinde adalet, vicdan ve paylaşım esasıyla hareket ediyoruz.

*Açık ve net söylüyorum. Biz tek parti devrinden beri, milleti aşağılayan, hakaret eden, kendi marjinal yaklaşımını topluma dayatmak isteyen azgın azınlığın oyunlarıyla sarsılacak bir ülke değiliz. CHP’nin bu oyununa gelmedik ve gelmeyeceğiz. Kendi kifayetsizliklerini tembelliklerini örtmek isteyenlere meydanı asla bırakmayacağız.

*İşte andı ezbere okumaktan, İstiklal Marşımızın ilk iki kıtasını söylemekten aciz birilerinin milletimizin kafalarını karıştırmasına izin vermeyeceğiz. Utanmadan sıkılmadan bana İstiklal Marşını okuyup okumamaktan bahsediyor. Önce haddini bileceksin. Biz İstiklal Marşıyla Safahat’ı yastık altı kitabı olarak koyduk ve büyüdük. Türkiye’de ne cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e, ne de inancından dolayı herhangi bir vatandaşımıza hakaret edilmesine izin vermeyiz. Bunları birbirinin alternatifi değil, hep bir arada olduğu zaman gücümüzü artıran zenginlik olarak görüyoruz. Eleştiri, farklı değerlendirme elbette olacaktır. Türkiye’de hiç kimse eleştirilemez değildir. bu konuda bizim kırmızı çizgimiz terör, kişisel hakların ihlali ve iftiradır.

*Teröristlerin cenazelerine gitmekten geri durmayanlar, teröre, Kobani’ye çanak tutanları, cezaevlerinde gidip ziyaret eden CHP’liler ve diğer siyasi parti mensupları kalkıp da bu ülkede bizim değerlerimize saldıramazlar.

Editör: Mehmet Kasimoglu