AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda yapıldı.
Kongre, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın salona gelmesiyle başladı. 
"AK Parti kağıt üzerinde 60 kurucu üye tarafından kurulmuş bir partidir ama asıl kurucusu da sahibi de milletimizin bizatihi kendisidir.
Ülkemizin ayağına takılmaya çalışılan prangaları parçalıyoruz. Biz ülkemizin ve milletimizin de şerefini savunuyoruz. Bazıları bunu anlamakta zorluk çekebilir. Bizim için bu değerlerimiz her şeyimizdir. Milletimizle birlikte 16 yıldır onca engele, tuzağa bu inançla karşı koyduk. 

"MEYDAN OKUYORUZ"
Birileri bizi güya ekonomi, yaptırım, kur, döviz, faiz, enflasyonla tehdit ediyor. Onlara diyoruz ki; oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Kardeşlerimizin ve dostlarımızın duasıyla her türlü zorluğun üzerinden geldik. Yine imanımızla mücadelemizi yürütüyoruz. Hem cesareti hem aklı olan bu milletin karşısında duracak hiçbir fani güç tanımıyoruz. Kimse bu ülkeyle oynamaya kalkmasın.

"BAŞARAMAYACAKSINIZ"
Ya olacağız ya öleceğiz diyerek hedeflerimize yürüyoruz. Bir kez daha haykırıyoruz; başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız, Türkiye'nin yükselişini durduramayacaksınız, hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaksınız. Çünkü biz Türkiye'yiz, çünkü biz Türk milletiyiz, çünkü biz Müslümanız, çünkü biz insanlığın ortak sesi ve vicdanıyız.
Zalimler vurdukça sinenlerden olmadık, olmayacağız. Önde yiğitler aslan gibi vuruşurken arkada başka hesaplarla el ovuşturanlara benzemedik. Dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Kısa çöpün uzun çöpten hakkını bir gün mutlaka alacağına inandık, inanmayı sürdüreceğiz. 

"BİZİ STRATEJİK HEDEF HALİNE GETİRENLERE TESLİM OLMAYACAĞIZ"
Sınırlarımız dibinde oluşturulmaya çalışılan terör koridorlarına izin vermeyeceğiz. Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık olmayacağız

"EKONOMİK DARBE YAPMAYA ÇALIŞTILAR"
Dışardan kurdukları tuzaklar yetmedi, içeridekileri harekete geçirdiler. Sokak darbesi yapmaya çalıştılar. Yargı darbesi yapmaya çalıştılar. Kuru, dövizi, faizi kullanarak ekonomik darbe yapmaya çalıştılar.
Ülkemizle ilgili atacağımız ilk adım şüphesiz ki eğitimdi. 4+4+4 artı yaparak çocuklarımız önünde yen bir dönem başlattık. Üniversiteye girişte ayrımcılığa son verdik. Fatih Projesi kapsamında sınıflarımıza 432 bin etkileşimli tahta kurduk. Öğrenci ve öğretmenlerimize 1.5 milyon tablet dağıttık. 213 milyon ders kitabını ücretsiz datıttık. İmam hatip ortaokulu ve liselerindeki öğrenci sayısı kasıtlı uygulamalarla 64 bine kadar düşmüştü. Bugün imam hatip okullarında öğrenci sayısı 1 milyon 240 bin düzeyine çıktı. Üniversite sayımız 76'ydı, 207 üniversitemiz var.
Adalette 16 yılda 245 adalet sarayı inşa ederek mahkemelerimizi modern çalışma alanlarına kavuşturduk. İstinaf mahkemeleriyle yargılama sürelerini kısalttık. Arabuluculuk sistemini getirdik. AYM'ye doğrudan başvuru imkanı getirdik. Temel kanunlarımızın tamamını yeniledik. Plaka tanıma ve kamera sistemiyle suçların aydınlatılması konusnuda büyük ilerleme kaydettik.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu