Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye konulu Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi öncesi bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasındaki ikili görüşme sona erdi. 

ERDOĞAN'DAN 'FIRAT'IN DOĞUSU' MESAJI
Görüşme öncesi açıklama yapan Erdoğan, şunları söyledi: "PYD ve YPG Münbiç'ten ve Fırat'ın doğusundan temizlenmeden Suriye'nin toprak bütünlüğü sağlanamaz.  Güvenli bölge konusunun ayrıntılarını ABD ile görüşmeye devam ediyoruz. Suriye'de güvenli bölge fikrini milli güvenlik kaygılarımızı gidermeye hizmet ettiği ölçüde biz de destekliyoruz. Bu fikre Rusya'nın da olumlu yaklaşmasından memnuniyet duyuyoruz. Rusya ile eşgüdüm halinde hareket etmeyi arzu ediyoruz.
İdlib'de Rusya'dan beklentimiz varmış olduğumuz anlayışa devam edilmesi. İdlib'de hava sahasının kullanımı bağlamında sergilenen iş birliğinin Afrin ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde de sergilenmesi çok önemli. 
Anayasa komitesine dair tıkanıklığın artık aşılması gerekiyor. Komitenin ilanını kısa sürede sonuçlandırabiliriz."


PUTİN: SURİYE'DEKİ HEDEFLERE UZLAŞIYLA ULAŞABİLİRİZ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, Türkiye ile yürütülen çalışmalar sayesinde Suriye'de önemli mesafe katedildiğini belirterek, "Türkiye ile birlikte Suriye'de taraflar arasındaki diyaloga yeni bir ivme kazandıracağımıza eminim" dedi. 
Suriye krizinin çözümü için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Putin, "Türkiye ile yürütülen çalışmalar sayesinde Suriye'de önemli mesafe katettik. Suriye'deki hedeflere aktif, kapsamlı çalışmalarla ve uzlaşıyla ulaşabiliriz. Türkiye ile birlikte ve bugün yapacağımız üçlü zirvede, Suriye'de taraflar arasındaki diyaloğa yeni bir ivme kazandıracağımıza eminim" dedi.

ERDOĞAN RUHANİ İLE DE GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'den önce İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya gelmişti. Sanatoryum Rus'taki görüşme 1 saat sürdü.

Editör: Mehmet Kasimoglu