Ermenistan'da eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın başbakan olmasını engellemek için başlayan ve Sarkisyan başbakan seçildikten sonra devam eden protesto gösterilerine onlarca asker de dahil oldu. Gösterilerin 11.'inci gününde Ermenistan Başbakanı Serj Sarkisyan'ın istifa etti. Sarkisyan, "Yanılmışım. Başbakanlığı bırakıyorum" dedi.
Uluslararası haber ajansı AP, Sarkisyan'in internet sayfasına dayandırdığı haberde, Ermenistan Başbakanı Serj Sarkisyan'ın istifa ettiğini duyurdu. Cumhurbaşkanlığı koltuğundan ayrılan Serj Sarkisyan protesto eylemlerine rağmen başbakan olmuştu.
Ermenistan'ın başkenti Erivan'dan bir dizi asker göstericilerin safına katılarak Sarkisyan'ın başbakanlığını eleştirmişti. 
Ermenistan Başbakanı Serj Sarkisyan, "Sokaklardaki protestocular benim başbakan olmamı istemiyor. Talebinizi yerine getiriyorum. Size son kez başbakan olarak sesleniyorum. Paşinyan haklıydı. Yanılmışım. Başbakanlığı bırakıyorum" diyerek istifa ettiğini açıkladı.
Protesto gösterilerine katılan bir asker, askerlik görevlerine devam ettiklerini ve üzerlerinde silah bulunmadığını açıkladı.
Ermenistan Savunma Bakanlığı, askerlerin gösterilere katılmasını kınarken görev yerlerini terk eden askerlerle ilgili yasal işlem yapılacağı duyurdu.
Muhalifler, 13 Nisan'da Sarkisyan'ın başbakanlığa aday gösterilmesiyle, Liberal siyasi güçlerin oluşturduğu Elk (Çıkış) koalisyonu üyesi, Milletvekili Nikol Paşinyan'ın öncülüğünde protesto gösterilerine başlamıştı.
Göstericilere polis defalarca müdahale etmiş, göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanılan olaylarda Paşinyan dahil çok sayıda gösterici yaralanmıştı.
Ermeni muhaliflerin protestosu başkent Erivan'da 11. günde devam ediyor.
Göstericiler, protestoların lideri olarak kabul edilen Nikol Paşinyan olmadan devam ediyordu. Paşinyan, diğer muhalif liderler Ararat Mirzoyan ve Sasun Mikaelyan'la birlikte göz altına alınmıştı. Nikol Paşinyan'ın serbest kaldığı daha sonra açıklanmıştı.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugünkü basın toplantısında, gösterilerle ilgili soruları yanıtladı.
Yaşanan gelişmeleri Ermanistan'ın iç işleri olarak niteleyen Peskov, Rusya'nın müdahalesine ilişkin iddiaların yersiz olduğunu söyledi.
Protestolarda Başbakan Serj Sarkisyan'ın istifası isteniyor.
Göstericiler, 2008'den beri devlet başkanlığı koltuğunda oturan Serj Sarkisyan'ın görev süresinin dolmasının ardından bu kez başbakan olmasına tepki gösteriyor.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu