İngiltere'de 'Savaşı durdurun' (Stop the War) isimli insan hakları örgütü temsilcileri, Londra'daki parlamento binası önünde toplanarak, Suriye'ye yönelik müdahaleyi protesto etti. Muhalefetteki İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'e yakınlığıyla bilinen örgüt üyeleri, Esad rejimine destek açıklamaları yaptı.
ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'de Esad rejimini hedef alan saldırılarına NATO ve AB başta olmak üzere dünyadan destek gelirken, İngiltere içerisinde muhalefet partisi destekçileri dün saldırıları protesto için sokaklara döküldü. 'Esad iyi bir insan!' diyerek parlamentoyu bastılar! 'Savaşı durdurun' (Stop the War) isimli insan hakları örgütü temsilcileri öncülüğünde gerçekleşen gösterilerde Başbakan Theresa May aleyhinde sloganlar atılırken, hükümete 'savaşı durdurun' çağrısı yapıldı. 'Esad iyi bir insan!' diyerek parlamentoyu bastılar! 'Savaşı durdurun' (Stop the War) isimli insan hakları örgütüne üye bir kadın ITV'ye verdiği röportajda; 'Esad iyi bir adam. O bir doktor ve bu yüzden cennete gidecek! Sence kendi halkını öldürüyor olabilir mi?' ifadelerinde bulundu. 'Esad iyi bir insan!' diyerek parlamentoyu bastılar! Bölgede toplananların kadına destek verdiği görüldü. 'Esad iyi bir insan!' diyerek parlamentoyu bastılar! ITV kanalı yayını sırasında kalabalıktan 'Esad katil değil! Ülkesinin cumhurbaşkanı' sesleri yükseldi.
devamı aşağıda 'Esad iyi bir insan!' diyerek parlamentoyu bastılar! Thesera May liderliğindeki muhafazakar parti temsilcileri de muhalefetin desteklediği yürüyüşe sert tepki gösterdi. 'Esad iyi bir insan!' diyerek parlamentoyu bastılar! Yine muhalefete yakınlığıyla bilinen Chris Williamson, ABD, İngiltere ve Fransa tarafından gerçekleştirilen saldırıların Suriye'deki 'kimyasal saldırı' kanıtlarını da yok ettiğini öne sürdü. 'Esad iyi bir insan!' diyerek parlamentoyu bastılar! Muhalefet partisi lideri Jeremy Corbyn BBC’ye yaptığı açıklamada Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün (OPCW) Suriye’deki kimyasal silahları araştırabilmesi için bir parlamento oylaması yapılmasını istemişti Corbyn, “Esad eğer kendi halkına karşı kimyasal silah kullandıysa İngiltere ona hesap sormalı” dedi. Saldırının hukuki altyapısının şaibeli olduğunu vurgulayan Corbyn, İngiliz hükümetinin de Suriye’ye yönelik füze saldırısının nasıl bir hukuki temeli olduğunu açıklaması gerektiğini ve bölgede müsamaha gösterilebilecek tek kuruluşun BM olduğunu söyledi.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu