Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında 4'üncü dalganın eşiğindeki ülkenin, zorunlu aşı ve sağlık ruhsatı uygulamaları sayesinde kapanmak zorunda kalmadığını söyledi.
Macron, sosyal medya platformu TikTok ve Instagram üzerinden Kovid-19 salgını kapsamında Fransa'nın aldığı tedbirleri eleştiren gençlere seslendi.
Gençler tarafından sıkça dile getirilen "Fransa, sağlık ruhsatı uygulamasına geçen tek ülke ve özgürlükleri yok eden ülkeye dönüşüyor." ifadesinin sorulması üzerine Macron, Fransa'nın Kovid-19 Delta varyantı nedeniyle 4'üncü dalganın eşiğine geldiğini, bu nedenle zorunlu olarak uygulamayı devreye soktuğunu belirtti.
Macron, "Fransa (sağlık ruhsatı uygulamasına) geçen tek ülke demek yanlış, İtalya, Danimarka, ABD ve birçok ülke sağlık ruhsatı uygulamasına benzer organizasyonlara geçti." diyerek, Fransa'nın diğer varyantlardan daha zorlu olan ve hızla yayılan Delta varyantıyla mücadele içinde olduğunu anlattı.
Aşı zorunluluğunun mecburi bir seçenek olduğuna dikkati çeken Macron, "Şunu da belirteyim; eğer sağlık ruhsatı uygulamasına geçmeseydik kapanmak zorunda kalacaktık." dedi.
"Aşının yan etkileri var mı?" şeklindeki soruya karşılık Macron aşı olduğunu, kendisinde yan etkinin görülmediğini söyledi.
Macron, ülkede 70 milyon doz aşı yapıldığı bilgisini paylaştı.

Editör: Mehmet Kasimoglu