"Sarı yelekliler", başta Paris olmak üzere ülke genelinde akaryakıt zamlarını ve kötüleşen ekonomik koşulları protesto ediyor. Fransız yetkililer ülke genelinde geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Protestolarda şu ana kadar 700 kişi gözaltına alındı. Polis, Paris sokaklarında göstericilere müdahale ediyor.
Fransa'da "sarı yelekliler"in ülke genelinde düzenleyeceği akaryakıt zamlarına ve kötüleşen ekonomik koşullara karşı protestolar devam ediyor.
Geçen haftaki şiddet olayların tekrarlanmaması için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ülke genelinde 89 bin polis görevlendirildi. Paris'i ise 8 bin polis ile 12 zırhlı araç koruyor.
Eylemciler, Paris'in sembolleri arasında yer alan Champs-Elysees Caddesi'nde toplandı. Polis, göstericilerin üst aramasını yaptıktan sonra caddeye girmesine izin verdi.
Fransa İçişleri'nden Sorumlu Devlet Bakanı Laurent Lunez, ülke genelinde gözaltına alınan "sarı yelekli" sayısının 700'e yükseldiğini açıkladı.
France 2 televizyon kanalına konuşan Lunez, ülke genelinde 31 bin kişinin gösterilere katıldığını duyurdu.
Polis ile eylemciler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Polis, "sarı yeleklilere" biber gazıyla müdahale ediyor.
 "Macron istifa" sloganları atan eylemciler, polisin ara sokakları kapatması nedeniyle Champs-Elysees Caddesi'nde sıkışmış durumda.

Editör: Mehmet Kasimoglu