Hindistan'da, kadın veterinerin tecavüze uğradıktan sonra diri diri yakılması ülkeyi ayağa kaldırdı. Kadına şiddet olaylarının gün geçtikçe zirveye çıktığı ülkede sabrı taşan halk, protesto için sokaklara döküldü.
Hindistan'da 27 yaşında bir veterinerin toplu tecavüze uğradıktan sonra yakılarak öldürülmesi üzerine binlerce protestocu, polis karakolu önünde toplanarak katillerden hesap sorulmasını talep etti. Polis yetkilileri, üç memuru açığa aldıklarını açıkladı.
Veterinerin aile üyeleri, siyasetçilerden ve kolluk kuvvetlerinden gelen ziyaret taleplerini reddederek yetkilileri bu tür olaylara karşı harekete geçmeye çağırdı.
Çarşamba günü kaybolan maktulün cesedi yanmış bir şekilde bulunmuştu. Polis yetkilileri, veterinerin öldürülmeden önce toplu tecavüze uğradığını açıklamıştı.
Soruşturma kapsamında dört erkek gözaltına alındı. Erkeklerden ikisinin ailesi, suçlu bulunmaları durumunda oğullarının cezalandırılması çağrısında bulundu. The Press Trust of India'ya konuşan annelerden biri "Ne ceza gerekiyorsa verilsin. Benim de kızım var" dedi.
Hint yasalarına göre adı açıklanmayan maktulü anmak için ülke genelinde etkinlikler düzenlendi. Maktulün yaşadığı Haydarabat'taki Şamşabat mahallesine girişleri engelleyen protestocular, "Medyayı, polisi ve yabancıları istemiyoruz. İcraat ve adalet istiyoruz" pankartları taşıdı.
Ana muhalefetteki Kongre Partisi Genel Sekreteri Priyanka Gandhi Vadra "Toplum olarak bu tür korkunç olaylar karşısında konuşmaktan fazlasını yapmalıyız" dedi ve ekledi: "Zihinlerimiz kadınların her gün karşı karşıya kaldığı vahşeti reddedecek şekilde sarsılmalı."
Başbakan Narendra Modi ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.
Genç veteriner, Çarşamba günü yerel saatle 18.00'de doktora gitmek üzere motosikletiyle evden çıktı.
Daha sonra ailesini telefonla arayan kadın, lastiğinin patladığını, bir kamyon şoförünün kendisine yardım etmeyi teklif ettiğini, bir karayolu gişesi yakınlarında beklediğini söyledi.
Yakınlarının bu konuşmadan sonra kadınla iletişime geçme girişimleri bir sonuç vermedi.
Maktulün cesedi Perşembe sabahı bir sütçü tarafından bir üstgeçidin altında, yakılmış bir halde bulundu.
Hint yasalarına göre tecavüz mağdurlarının isimleri öldükten sonra dahi açıklanamıyor. Fakat veterinerin adı, Twitter'da olayı protesto edenlerin kullandığı etiketlerle ülke gündeminin ilk sırasına yerleşti.
Hindistan'da 2012 yılında, genç bir kadına başkent Delhi'de bir otobüste toplu tecavüz edilip öldürülmesinin ardından, kadınlara yönelik cinsel şiddet, ülke gündeminde en çok tartışılan konulardan biri haline geldi.

Editör: Mehmet Kasimoglu