Rum Sağlık Bakanlığı 33 yeni koronavirüs vakası açıklandı ve Güney'de toplam vaka sayısı 695'e ulaştı.
Üç vakanın, kamu ve özel sektördeki 20.000 çalışana yapılan testlerden tespit edildiği söylendi.
10'unun izleme yoluyla bulunduğu ve 1'inin yurtdışından gelenler arasından olduğu ve 16'sı Aradippou'da ve 12 işçinin de test yaptığı bir kurumdan olduğu, geriye kalan vakaların akıbeti araştırıldığı belirtildi.
Daha önce, Cumartesi günü başlayan sağlık çalışanları ve hem kamu hem de özel sektördeki insanlarla ilgilenen işlere odaklanan testler, Larnaka'daki Aradippou'daki en az bir süpermarkette ve bir fırın üretim tesisinde bir dizi onaylanmış vakayı ortaya çıkardı.
Bölge Epidemiyoloğu Michalis Voniatis, son iki hafta içinde söz konusu süpermarketi ve fırını ziyaret eden insanları yetkili makamlara bildirmeye ve mümkün olan en kısa sürede test etmeye çağırdı.
Voniatis, “Bence, sorunun boyutunu henüz bilmediğimiz için, çoğu risk altında sayılmalıdır. İşler hiç kolay değil. Son zamanlarda iki mağazayı ziyaret eden birçok insan için virüsün hala kuluçka döneminde olma ihtimali var. Durum böyleyse, 15 gün içinde daha doğrulanmış koronavirüs vakalarımız olacak. Bu yüzden test edilmeleri inanılmaz derecede önemli.”dedi.
https://cyprus-mail.com

Editör: Mehmet Kasimoglu