CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı İnce, Bartın'daki mitingde konuştu. Anketçilere tepki gösteren İnce, "Televizyona anketçilerin bir kısmını ciddiye almayın. Onlar birilerinin sözcüsü. Emin olun ortada araştırma yok. Gel peşime takıl gör araştırmayı" dedi.
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Bartın'daki mitingde konuştu.
İnce'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Televizyona anketçilerin bir kısmını ciddiye almayın. Onlar birilerinin sözcüsü. Emin olun ortada araştırma yok. Gel peşime takıl gör araştırmayı. Gel otobüsümüzde yer var. Bunlara takılmayın, bunlar mahçup olacaklar. Sesim kötü çıkıyor olabilir ama söylediklerim doğrudur. 
24 Haziran'da ilk işimiz seçim güvenliğini sağlayacağız. Yabancı yatırımcı Türkiye'ye gelmiyor, neden? Güven duymuyor. Para güvenli bir limanı sever. Bunu kuracağız. Ekonominin başına bizden olursa olsun da ne olursa olsun değil, ehliyetli insanları getireceğiz. Ekonomi ile ilgili kurumları başta Merkez Bankası olmak üzere bağımsız hale getireceğiz. Merkez Bankası Başkanı'nı CHP Genel Merkezi'ne davet etmeyeceğiz. 

"KEMER SIKMA SIRASI DEVLETTE"
Bu sefer kemer sıkma sırası devlette olacak. Devlet kemer sıkacak. Millet kemerin son deliğine geldi. Bir israf ekonomisinden insaf ekonomisine geçeceğiz. Cumhurbaşkanı saraylarda yaşamayacak. Orayı üniversite sınavında yüksek puan almış gençlerimize vereceğiz, bilim merkezi yapacağız. Benim evim bana saray gibi geliyor. Devletin işleri için Çankaya Köşkü'nü kullanırım. 2018'in ilk dört ayında örtülü ödeneğe harcanan para 747 milyon. Bu parayla ne yaptın? 2 milyar dolar sarayın maliyeti. Ev yapsak 100 bin ev yaparız. Sen Suriyelilere parayı nereden bulduysan parayı oradan bulacağım. 40 milyar dolarla ev yapsaydık 2 milyon ev yapıyor. AK Parti'ye oy vermiş kadınlarımıza sesleniyorum. En değerli varlığımız nedir evladımız. Eğitimden memnun musunuz? Değilsiniz değil mi? Eğitimde bir uzlaşmaya varmamız lazım. Bir kere değiştireceğiz ama uzlaşarak değiştireceğiz. 

"BENİM VALİM DEĞİL, SAYIN VALİ OLACAK"
Enerji lazım, nereden bulacağız. Güneşten, rüzgardan, yenilenebilir enerji kaynaklarından. Güneş enerjisinde depolamak zor iş. Her yıl 10 bin gencimizi yurtdışına göndereceğiz. En kısa sürede bilgisayar mühendisi sayısını 100 bine çıkaracağız. O gelip tezek, çöplük diyecek, ben gelecek diyeceğim. Aramızda fark olacak. O meydanlarda diyecek ki, benim valim, benim bakanım, benim genelkurmay başkanım diyecek. Bense sayın vali, sayın bakan, sayın genelkurmay başkanı.  O benim değil milletin.  Cumhurbaşkanı TEOG'u kaldırın deyince kalkmayacak. Faizleri düşürün diye talimat vermeyecek. Belediye başkanlarına çekilin kenara diye talimatı olmayacak. Maç başlamışsa kurallar değişmeyecek. 
Dış politikamız ayak üstü radikal medyatik açıklamalardan uzak olacak. Uzmanlardan oluşmuş ve diplomatları monşerler diye aşağılamayan bir yapı. Bu ülkede 4 milyon Suriyeli var. Suriye'de Türk büyükelçisi var mı, yok. 4 milyon Suriyeliye bakıyor ama büyükelçisi yok. Niye yok, Tayyip Erdoğan Esad'a kızmış. Ben seçildiğimde oraya büyükelçiyi göndereceğim. Ey Amerika, Ey Rusya.. Dış politika meydanlarda kavga ederek olmaz. 

"ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 LİRA OLACAK"
Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak. Çiftçiye mazot 3 lira olacak. Üniversite öğrencileri 19 Mayıs ve 29 Ekim'de 500'er lira burs alacak. Öğretmenler ve polisler 3600 ek göstergeyi vereceğiz. Polis memurlarına mesai ödenecek ve sendikalı olacaklar. Astsubaylara ve uzman çavuşların verdiğim sözün arkasındayım. Emekliler önce torunlarınıza sonra size. 16 sene sonra bir manifesto yayınlıyor. Ekonominin sorunlarını çözeceğim. 16 senedir neredesin. Bizim derdimiz seni indirmek değil, doları, faizi indirmek. Ben geldiğimde dolar, faiz inecekse sen de iniver ne olacak.

Editör: Mehmet Kasimoglu