İngiltere'de 2 aylık çocuklarının önce kaburgalarını ardından da boğarak öldüren anne-baba ömür boyu hapse mahkum edildi.
İngiltere'de 26 yaşındaki Luke Morgan ve eşi 22 yaşındaki Emma Cole çocuklarını öldürmekten suçlu bulundu ve ömür boyu hapse mahkum edildi. Bir süredir devam eden davada çıkan karar kamuoyunda takdirle karşılandı.
Morgan ve Cole çifti, 29 Nisan 2014 günü ambulans gönderilmesi için çağrı merkezini aradı. Saat 15.40'ta ailenin evine gelen sağlık görevlileri 16.03'te 2 aylık Tyler'ın hayatını kaybettiğini tespit etti.
Sağlık görevlisinin dikkati ortaya çıkardı
Yapılan ilk incelemede Tyler'ın solunuma bağlı olarak kalp durması nedeniyle hayatını kaybettiği tespit edildi ancak sağlık görevlileri Tyler'ın göğüs kafesinde hafif bir anormallik tepsit etti. Yapılan incelemede Tyler'ın kaburgalarında omzunda kırıklara rastlandı.
Bu yaralanmaların bir dış etken olmadan oluşamayacağı kanısına varan görevliler durumu polise bildirdi ve detaylı bir inceleme başlatıldı. Adli tıp uzmanları minik bebeğin hayatını kaybetmeden önce ağır şiddet gördüğünü tespit etti. Gözaltına alınan anne ve baba bu raporların ardından tutuklandı.
Yaklaşık 5 yıl süren duruşma sonrasında mahkeme hem anneyi hem de babayı suçlu bularak ömür boyu hapse mahkum etti.

Editör: Mehmet Kasimoglu