Jeremy Corbyn'in İşçi Partisi sandalye sayısını ciddi şekilde artırdı. Sonuçlar, Brexit kararının nasıl uygulanacağı açısından oldukça önem taşıyor.
 'deki erken seçimlerde iktidardaki Muhafazakar Parti parlamentodaki çoğunluk sandalyesi 326'ya ulaşamadı, Başbakan May istifa baskısı altında. İngiliz gazeteleri, "May oynadığı kumarı kaybetti" manşetleriyle çıktı.
 Birleşik Krallık, Manchester ve Londra'daki terör saldırılarının gölgesinde dün erken seçime gitti. İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık'ta yaklaşık 47 milyon seçmen, Parlamento'nun alt kanadı 650 sandalyeli Avam Kamarası'na girecek isimleri belirlemek için oy kullandı.

İlk sandık çıkış anketlerine göre, iktidardaki Muhafazakar Parti 314, ana muhalefetteki İşçi Partisi 266 milletvekili çıkardı. May liderliğindeki iktidar partisinin, az farkla da olsa tek başına hükümet kuracak çoğunluğa erişeceği tahmin edilse de hükümet kurmak için 326 milletvekilinin desteğinin bulunması gerekiyor. Bu sonuca göre Muhafazakarlar tek başına iktidar için gerekli rakama ulaşamıyor.

Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu