Kudüs Günü nedeniyle konuşan İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD Başkanı Trump'ı hedef aldı. Ruhani, Trump'ın "yüzyılın anlaşması" diye lanse ettiği Ortadoğu barış planı için "yüzyılın iflası" dedi.

Kudüs Günü nedeniyle konuşan İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD Başkanı Trump'ı hedef aldı. Ruhani, ABD Başkanı Trump'ın "yüzyılın anlaşması" diye lanse ettiği Ortadoğu barış planı için "yüzyılın iflası" dedi.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'da her yıl Ramazan'ın son cumasında düzenlenen Küdüs Günü kapsamında yaptığı konuşmada, Kudüs'ün hiçbir zaman İsrail'in başkenti olmayacağını, Golan Tepeleri'nin ve Batı Şeria'nın da İsrail toprağı olmadığını söyledi. Ruhani, Trump'ın planının hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini savundu. 
ABD Başkanı Donald Trump'ın önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen İsrail ile Filistin arasında barış öngören planını eleştiren Ruhani, Trump'ın "yüzyılın anlaşması" dediği plan için "yüzyılın iflası" tanımlaması yaptı.
İsrail karşıtı gösteride Trump'ın ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun kuklaları ile İsrail ve ABD bayrakları ateşe verildi. Kalabalığın Tahran Üniversitesi'ne doğru yürüyüşe geçtiği gösteri, Cuma namazıyla son buldu. Ülkedeki 950 yerleşimde de benzer şekilde gösteriler

Editör: Mehmet Kasimoglu