Kıbrıs Rum Kesimi'nde düzenlenen konferansta, İsrail ve Mısır temsilcileri Türkiye'ye meydan okurken, ABD Büyükelçisi de destek verdi. Kıbrıs Rum Kesimi'nde düzenlenen konferans, İsrail ve Mısır'ın Türkiye'ye meydan okuyan açıklamalarına sahne oldu. ABD Büyükelçisi de Türkiye karşıtı tavra destek verdi. Lefkoşa'da yapılan "Dış Rumlar Konferansı"na İsrail, Mısır ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Rum Kesimi'ne akredite olan büyükelçileri katıldı.

"TÜRKİYE'NİN DAVRANIŞLARI TAHRİK EDİCİ"
Toplantıda konuşan İsrail Büyükelçisi Aammy Ravel, Rumların tek taraflı 
doğalgaz aramasına tepki gösteren Türkiye'nin davranışlarını tahrik olarak niteledi.  "Türk tehditleri nedeniyle İsrail'in askeri müdahalede bulunmak zorunda kalmamasını temenni ederim" ifadelerini kullandı.

MISIR BÜYÜKELÇİSİ: GEREKİRSE ASKERİ GÜÇ KULLANIRIZ
Mısır Büyükelçisi Mai Taha Muhammed de gerekirse Türkiye'ye karşı askeri güç kullanmaktan çekinmeyecekleri tehdidinde bulundu.

ABD BÜYÜKELÇİSİNDEN DESTEK
ABD Büyükelçisi Cathleen Doherty ise Türkiye'nin Rumlara gösterdiği tavrın kabul edilemez olduğunu söyledi.
Mısır Büyükelçisi'nden Türkiye Karşıtı Açıklama
MISIR'ın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Büyükelçisi Mai Taha Mohamed, Güney Kıbrıs'tan Mısır’a gaz taşınmasının yolunu açacak devletler arası işbirliği anlaşmasına yakın olunduğunu söyledi.
MISIR'ın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Büyükelçisi Mai Taha Mohamed, Güney Kıbrıs'tan Mısır7a gaz taşınmasının yolunu açacak devletler arası işbirliği anlaşmasına yakın olunduğunu söyledi. Türkiye'nin Akdeniz'de attığı adımları kınayıp, Rumların arama çalışmalarını desteklediklerini söyleyen Mohamed, "Umarız bölgede askeri güç kullanacak noktaya gelmeyiz. Bu durumda Güney Kıbrıs'a her türlü yardımda bulunacağız" dedi. MISIR'ın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Büyükelçisi Mai Taha Mohamed, Güney Kıbrıs'tan Mısır7a gaz taşınmasının yolunu açacak devletler arası işbirliği anlaşmasına yakın olunduğunu söyledi. Türkiye'nin Akdeniz'de attığı adımları kınayıp, Rumların arama çalışmalarını desteklediklerini söyleyen Mohamed, "Umarız bölgede askeri güç kullanacak noktaya gelmeyiz.
 Bu durumda Güney Kıbrıs'a her türlü yardımda bulunacağız" dedi. Yunanistan Büyükelçisi Elias Photopoulos, "Rumlar Akdeniz'de her türlü hakka sahip" derken Birleşik Krallık Yüksek Komiseri Vekili Ian Whiting ise ülkesinin Türkiye'nin Güney Kıbrıs'ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki faaliyetlerinden endişe duyduğunu söyledi.

Editör: Mehmet Kasimoglu