Türk Hava Yolları'nın (THY) "TK 2124" kodlu uçağı, İstanbul Havalimanı'ndan ilk tarifeli seferi gerçekleştirmek üzere Ankara'ya hareket etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bazı devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla 29 Ekim'de açılan İstanbul Havalimanı'ndan ilk tarifeli uçak, saat 11.32'de Ankara Esenboğa Havalimanı'na gitmek üzere havalandı.
THY'nin daha önce açıkladığı uçuş takvimine göre bilet alan yolcular, sabah saatlerinden itibaren İstanbul Havalimanı'na geldi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan da check-in kontuarına gelerek temsili biletini aldı. Bakan Turhan, bu sırada bazı yolcuların da bilet kesim işlemini yaptı.

'THY 4 Sierra Zulu 3-5 sağ pistinden kalkış serbest'
Daha sonra hava kontrol kulesine geçen Bakan Turhan, uçağın kalkış talimatını vererek, uçuşu buradan takip etti. Bakan Turhan kuleden pilota telsizle hitap ederek, "THY 4 Sierra Zulu, son rüzgar 220 dereceden 15 knot, 3-5 sağ pistten kalkış serbest" diyerek kalkış iznini verdi. Pilot da "THY 4 Sierra Zulu 3-5 sağ pistinden kalkış serbest. Onur duyduk sayın Bakanım" diyerek karşılık verdi. Bakan Turhan daha sonra da "Hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi. 

Bakan Turhan kuleden yolculara seslendi
Bakan Turhan, Ankara uçuşunda bulunan ve tarihi anlara tanıklık eden yolculara İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'nden telsizle seslendi. Turhan, "Hepinize hayırlı yolculukla diliyorum. Sizleri tebrik ediyorum. Dünya sivil havacılık tarihine altın harflerle yazılacak bu seyahatin mensupları olarak çok şanlısınız. Sağlık ve selamet içerisinde gidip gelin" dedi.
Esenboğa'ya her zamanki rotasından değil doğudan indi
İlk uçuş nedeniyle Esenboğa Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi, THY uçağının her zamanki rotasının yerine batıdan değil doğudan inişine izin verdi. Yolcular Ankara'yı 12 bin feet üzerinden izleme fırsatı buldu.

Bundan sonra görev bizde
İlk sefer dolayısıyla uçakta bir konuşma yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı şunları söyledi: "Bundan sonra görev bizim. Ülkenin milli bayrak taşıyıcısı olarak bundan sonra sancak emanetimiz. Milletimizin devletimizin emaneti THY'nin emanetidi .Ülkemizin potansiyeli daha iyi ortaya çıkacak. Ülkemize gelen ziyaretçi sayısı artacak. Ülkemizin dünyaya verdiği bağlantı sayısı artacak. Ülkemiz dünyanın havacılık merkezi olacak. Dünyanın en büyüğü olmaktan daha önemli olan şey, dünyadaki en büyük hoşgörü ülkesinin, kardeşlik ülkesinin, misafirperverlik ülkesinin, Yunus'un, Mevlana'nın birikimini dünya ile paylaşmak. Sivil havcılık yanında pek çok sektör bundan fayda görecek. Arkadaşlar THY de bunun bayraktarlığını yapacak. Büyümeye devam edecek. Bu bir zafer uçuşu, zafer anıtımızdan zafer şehrimize uçacağız, hayır olsun."
Öte yandan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak ile İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu da biletlerini alarak bu uçakla Ankara'ya hareket etti. Çok sayıda basın mensubu da uçakta yer aldı.

Editör: Mehmet Kasimoglu