Meteoroloji İstanbul'un Pendik ve Tuzla ilçeleri için 2 saat boyunca kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurmuştu. 2 ilçe sular altında kaldı.İtfaiye yollardaki su birikintisini müdahale ediyor. Yeni Mahalle'de de bir anaokulunun bahçesini su bastı. Okulda mahsur kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor.

Açıklamada şöyle denildi:

PENDİK VE TUZLA
Son radar verileri ve tahminlere göre, İstanbul'un Pendik ve Tuzla ilçelerinde önümüzdeki 1 saat süresince kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışla birlikte yerel dolu yağışı beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YALOVA
Son radar verileri ve tahminlere göre, Yalova çevrelerinde önümüzdeki 2 saat süresince kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışla birlikte yerel dolu yağışı beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İZMİT'TE YAĞIŞLAR ETKİLİ OLDU
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Öğle saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle D-100 kara yolunun şehir merkezinden geçen kesimi ile yan yollarda, bazı cadde ve sokaklarda su birikintisi oluştu.
Kuvvetli yağış nedeniyle sürücüler yollarda ilerlemekte güçlük çekti.
Yağışa hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar otobüs durakları ile iş yeri tentelerinin altına sığınırken, bazıları da şemsiye, çanta ve poşetlerle yağmurddan korunmaya çalıştı.

Editör: Mehmet Kasimoglu