Japonya'da İmparator Akihito'nun tahttan çekilmesiyle 1 Mayıs'ta başlayacak 'Raiwa' adlı yeni dönemi kutlamak için 10 günlük tatil ilan edilmişti. Ancak bu durum Japonları sevindirmedi.

Japonya'da İmparator Akihito'nun tahtı Veliaht Prens Naruhito'ya devredeceği açıklanmış bu döneme de 'Reiwa' adının verileceği bildirilmişti.
Japonya Başbakanı Abe, bu ismin "sert bir kıştan sonra baharın gelişiyle tomurcuklanan çiçeklerin açması gibi Japonya'yı herkesin rüyalarını gerçekleştirebileceği bir yer haline getirme ümidiyle" seçildiğini söylemişti. 
Yeni imparatorluk dönemini kutlamak için ise 10 gün tatil ilan edeceği belirtilmişti. Ancak bu durum Japon halkının hoşuna gitmedi
The Guardian'da yer alan habere göre çalışkanlıkları ve disiplinleri ile bilinen Japonların bu durumdan rahatsız olduğu ve tatilden memnun olmadığı belirtildi.
Saat başı ücret karşılığında çalışan Japonlar bu durumun gelirlerini etkileyeceğini ifade ediyor. Japonlar turist sayısı ile birlikte şehrin aşırı kalabalık olmasının da olumsuz bir durum olduğunu söylüyor.
Yine aynı şekilde kreş ve okulların tatil olmasıyla çocuklara bakmak da Japonların bir diğer endişesi.
Çoğu Japon fazla çalıştığı için 10 günü nasıl değerlendireceğini bilmediğini iddia ediyor.
Japonya'da yeni dönemi kutlamak için ilan edilen tatil 27 Nisan'da başlayacak ve 6 Mayıs'a kadar devam edecek.

Editör: Mehmet Kasimoglu