Christie's Müzayede Evi'nin "İzlenimci ve Çağdaş Sanat" açık artırmasında satışa çıkarılan eser, Kahlo'nun şimdiye kadar en yüksek fiyata satılan eseri oldu. Kahlo'nun bir otoportresi, 2006'da 5,6 milyon dolara satılmıştı.

Kahlo, "Ormanda İki Çıplak" adlı eserini kanvas üzerine 1939'da tamamlamış ve yakın arkadaşı film yıldızı Dolores del Rio'ya armağan etmişti.

Geçen yıl New York'taki Botanik Bahçe'de sergilenen esere 8 ila 12 milyon dolar değer biçilmişti.

1907 yılında Meksika'nın güneyindeki Coyoacan’da dünyaya gelen Kahlo, 12 yaşında geçirdiği bir kazada ağır yaralanmıştı. Okuldan eve dönerken bindiği otobüs tramvayla çarpışmış, trenin demir çubuklarından biri Kahlo'nun sol kalçasından girip leğen kemiğinden çıkmıştı. Kazanın neden olduğu sorunlar nedeniyle hayatı boyunca 32 kez ameliyat olmak zorunda kalan Kahlo, çektiği acıdan kaçmak için resim yapmaya başlamıştı.

“MONET'NİN NİLÜFERLERİNE 27 MİLYON DOLAR”

Açık artırmada Fransız izlenimci Claude Monet'nin nilüfer çiçeklerinin olduğu bir gölü betimleyen tablosu da 27 milyon dolara alıcı buldu. "Pond with Water Lilies (Nilüferli Göl)", Monet'nin 1918-1919 yılları arasında boyadığı 14 manzara resminden biriydi ve 20 yıldır bir hayırseverin koleksiyonunda yer alıyordu. Monet'nin bir başka nilüfer tablosu, 2008'de 80,4 milyon dolara satılarak izlenimci eserler arasında rekor kırmıştı.

Toplam 52 eserin açık artırmaya çıkardığı müzayedede İspanyol ressam Pablo Picasso'nun "Seated Man (Oturan Adam)" adlı tablosu 8 milyon dolara, İtalyan sanatçı Amedeo Modigliani'nin "Young Woman with Rose (Gül Takan Genç Kadın)" adlı eseri de 12,8 milyon dolara alıcı buldu.

Editör: Mehmet Kasimoglu