Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YPG ve Suriye yönetiminin anlaştığı iddialarını, "propaganda amaçlı" olarak değerlendirdi. Sözcü Kalın, "Gizli bir pazarlık olmadığı anlamına gelmez" uyarısında bulundu.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye'nin Afrin kentinde kontrolü elinde tutan PYD ile Şam yönetiminin anlaştığına dair gelen bilgileri değerlendirdi.Twitter'dan açıklama yapan Kalın, "Afrin konusunda rejim ile PYD/YPG anlaştı haberlerinin propaganda amaçlı olduğu açık" ifadelerini kullandı. Kalın, "Fakat bu, bir takım gizli ve kirli pazarlıkların olmadığı anlamına gelmiyor" uyarısını da yaptı. 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Afrin'e yönelik harekata ilişkin, "Kim ne yaparsa yapsın Zeytin Dalı Harekatı planlandığı şekilde kararlılıkla devam edecek ve hedefine ulaşacak" açıklamasında bulundu. 

ESAD-YPG ANLAŞTI İDDİALARI 
Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad'a yakınlığıyla bilinen Ilkhbariya televizyonu,Şam yönetiminin yanında savaşan milis güçlerinin Afrin'e gireceğini söyledi. Ilkhbariya dün yaptığı haberde olayın birkaç saat içerisinde gerçekleşeceğini iddia etmişti. 
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu