Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Amerika Birleşik Devletleri'nin eski DAEŞ'le Mücaedele Temsilcisi Brett McGurk'un "Türkiye, Suriye için güvenilir bir ortak değil" sözlerine yanıt verdi. Kalın "Analizleri hatalı, Türkiye'ye karşı suçlamaları anlamsız" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Twitter'dan McGurk'u de etiketleyerek bir açıklama yaptı.
Kalın açıklamasında "Analizlerin hatalı. Türkiye’ye yönelik suçlamalarin tamamen saçma, PKK propagandasının tekrarından ibaret. Türkiye yüz binlerce Suriyeli Arap, Kürt ve Süryani’nin hayatını kurtarmıştır. PKK’ya yeni bir hayat vermek istiyorsun. Bu gerçekleşmeyecek." dedi. 
McGurk, Suriye ile ilgili makalesinde "Türkiye, ABD desteği olmadan sınırından yüzlerce mil uzaklıkta faaliyet gösteremez, destekledikleri muhaliflerin içinde Kürtlerle savaşma niyetini ifade eden aşırılıkçılar var" demişti. Türk ordusunun SGD bölgesine girmesi kaosa yol açar iddiasında bulunmuştu.

WASHİNGTON BÜYÜKELÇİSİ SERDAR KILIÇ DA TEPKİ GÖSTERDİ
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD'nin eski DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün Türkiye ile ilgili yorumlarına tepki gösterdi.
Büyükelçi Kılıç, McGurk'ün Washington Post'ta yarın yayımlanmak üzere kaleme aldığı makaledeki Türkiye değerlendirmelerine Twitter'dan sert tepki gösterdi.
Kılıç, paylaşımında, "ABD yönetimlerini (Suriye konusunda) yanlış yönlendirip bu sorunları yarattıktan sonra Suriye'deki zorluklardan dolayı başkalarını suçlamak ne cürettir. Onun (McGurk) memnuniyet verici ayrılığı, Suriye'de başka felaketlerin olmasını engellemede bize yardımcı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Kasimoglu