Önce Prens Harry ile eşi Meghan Markle ardından da Kraliçe II. Elizabeth'in oğlu Prens Andrew hakkındaki suçlamalar nedeniyle zor günler geçiren İngiliz Kraliyet Ailesi yeni bir yapılanmaya gidiyor.
İngiliz basınında geçtiğimiz haftalarda Kraliçe II. Elizabet'in tahtı 1,5 yıl içinde oğlu Prens Charles'a devredeceği iddia edilmiş ancak bu iddialar kanıtlanamamıştı.
Fakat İngiliz basınına göre bu iddialar kesinleşmese bile tahtın varisi Prens Charles şimdiden kraliyet 'küçültme planları yapıyor.
İngiliz basınına göre Prens Charles tahta geçtikten sonra kendiyle birlikte sadece eşi Camilla Parker Bowles, oğulları Prens William, Prens Harry ve onların eşleri ile çocukları 'kraliyet mensubu' sayılacak.
Kardeşleri, yeğenleri ve onların çocuklarını kraliyet üyesi saymayacak olan Prens Charles böylelikle ülkede büyük tepki çeken gider ve masrafları da kısmış olacak.
Çoğu zaman kraliyetin zorlu kurallarından ve görevlerinden bahseden üyelerin bir kısmı da böylece normal insanlar gibi yaşayacaklar.
Prens Charles'tan sonra tahtın varisleri sırası ile Prens William ve onun çocukları Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis olacak.
Ardından da 6. ve 7. sırada Prens Harry ile oğlu Archie Moundbatten-Windsor yer alıyor.
Benzer bir uygulamayı da geçtiğimiz ay İsveç Kralı 16. Carl Gustaf yapmıştı.
İsveç Kralı 16. Gustaf, kraliyet ailesinin vergi mükelleflerine yükünün arttığı eleştirileri üzerine radikal bir karar almış ve küçük çocukları ile torunlarının bundan sonra 'Prens' ya da 'Prenses' olamayacağını, ödenekten de faydalanamayacağını duyurmuştu.
Kral 16. Gustaf, yalnızca kızı Prenses Victoria ile onun 7 yaşındaki kızı Prenses Estelle ve 3 yaşındaki Prens Oscar'ın tahtın doğrudan varisleri olması nedeniyle karardan muaf olacaklarını duyurmuştu.
Kararın İngiltere'de de uygulanması halinde sarayda dengelerin tamamen değişeceği belirtiliyor.

Editör: Mehmet Kasimoglu