İngiltere’de eski Rus ajanı Sergey Skripal ve kızının öldürülmesinin ardından Rusya ile çok sayıda ülke arasında başlayan krizde, Rusya'da ABD'nin St. Petersburg Başkonsolosluğu binasındaki Amerikan bayrağı söküldü. Öte yandan ABD'de ‘İstenmeyen adam’ ilan edilen Rus diplomatlar ve ailelerini taşıyan ilk uçak Rusya'ya indi.
Rusya’nın ABD'ye misilleme yaptığı kararının ardından, dün ABD’nin St. Petersburg Başkonsolosluğu’ndaki ABD bayrağı görevliler tarafından böyle indirildi. ABD’nin kapanan St. Petersburg Başkonsolosluğu’nu da en geç bugün boşaltması gerekiyor.

Beyaz Saray'dan kritik açıklama
ABD yönetimi, Rusya'nın bazı Amerikalı diplomatları sınır dışı etme kararını "ABD-Rusya ilişkilerinin daha da kötüleşmesinin bir işareti" olarak nitelendirdi.
Beyaz Saray Basın Sözcülüğünden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın kararının doğru olmadığı belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:  "Rusya'nın Amerikalı diplomatları sınır dışı etmek için bugün attığı adım, ABD-Rusya ilişkilerinin daha da kötüleşmesinin bir işaretidir. ABD'nin ve 20'den fazla NATO üyesi ülkenin Rus istihbarat yetkililerini ülkeden çıkarması, Rusya'nın İngiltere'deki saldırısına uygun bir karşılıktı. Rusya'nın buna verdiği cevap beklenmedik değildir ve ABD bununla başa çıkacaktır."
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu