Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Türkiye İdlib'de gözlem noktalarını hızla kurmalı" açıklaması yaptı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Suriye'nin İdlib bölgesindeki gözlem noktalarıyla ilgili açıklama yaptı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Türkiye İdlib'de gözlem noktalarını hızla kurmalı" dedi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus diplomasisinin 2017'deki sonuçları hakkında basın toplantısı düzenledi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov basın toplantısında, Rusya'nın ABD, NATO ve ABD'yle ilişkilerinin yanı sıra başta Suriye olmak üzere Ortadoğu'yla ilgili diplomatik hamlelerinden Ukrayna'nın doğusundaki kriz ile Kore yarımadasındaki gerilime kadar çeşitli alanlarda soruları yanıtladı. 
"Suriye'de ilerleme gördük" diyen Lavrov, şu andaysa Türkiye ve İran'la birlikte Suriyeli tarafları bir araya getirecek ulusal bir kongre için hazırlandıklarını anımsattı. Lavrov ayrıca, bu ulusal diyalog sürecinin Cenevre'deki barış sürecine de yardımcı olacağını umduğunu söyledi.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'nin, Suriye'nin İdlib kentinde yer alan gerilimi azaltma bölgesi çevresinde gözlem noktaları oluşturmayı bir an önce tamamlamasını umduklarını vurguladı.

LAVROV: ABD'DEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ
"ABD'nin Suriye'de ordu kurma çabaları ülkenin toprak bütünlüğüne zarar verebilir" diyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "ABD'den bu konuda detaylı açıklama bekliyoruz" şeklinde konuştu.
ABD’nin aldığı kararın gerek Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Kurulu nezdinde gerekse de daha önce varılan anlaşmalarla bağdaşmadığını vurgulayan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Türk ve İranlı meslektaşlarımız gibi biz de bu konuda ABD’den açıklama bekliyoruz. Bu kararın Suriye’nin toprak bütünlüğüne zarar verebileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

LAVROV'DAN AFRİN AÇIKLAMASI 
Suriye’deki Kürtlerin durumuna da değinen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “ABD’nin tek taraflı, ultimatom benzeri Suriye’de ordu kurulmasına yönelik projesi, Türkiye ile Kürtler arasındaki ilişkilerde problem yaratabilir ve Afrin’deki durumun yatıştırılmasına yardımcı olmaz. Afrin’deki amacımız tümüyle bir ateşkes sağlanmasıdır” dedi.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu