Yerel seçimlerde ittifak çağrısı yapan MHP'nin ittifak çerçevesi netleşti. "Biz 31 Mart 2019'a Cumhur İttifakı ruhunun damga vurmasını istiyoruz" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'da aday çıkartmayacaklarını açıkladı. Habercilerle akşam yemeğinde bir araya gelen ve önemli açıklamalarda bulunan Bahçeli, Ankara ve İzmir'in ise müzakerelerde belli olacağını söyledi; "Üzerinde çalışıyoruz" dedi. Bahçeli, MHP'nin kayyuma devredilen belediyelerde de aynı yolu izleyeceğini belirtti.

'İstanbul'un ilçelerinde aday çıkaracağımız yerler var'
Devlet Bahçeli, "Aday çıkartıp, belediye başkanlığını kazanamayacağınız yerde bir aday çıkarıp, 'bizim de adayımız var' demenin bir manası var mı? MHP İstanbul'da bir aday çıkartarak, kendi kendini kandırarak, Türk siyasetinde varlığını devam ettiremez. Ama ilçelerinde bizim de aday çıkartacağımız yerler var" dedi.
Bahçeli, HDP'nin belediyeleri aldığı yerlerle ilgili, "Bunların tekrar sonuç alması hali terörle olan mücadeleyi sıfırlar. Orada memleketini seven çok sayıda Kürt aşireti vardır. Onları terör korkusundan arındırıp mahalli idareler seçimlerinde hangi partiyi istiyorlarsa oradan aday olmalarını teşvik etmek lazım. Yani oranın iradesiyle bunu çözmek lazım" diye konuştu.

'Rekabet ittifakı zedelemez'
Bahçeli, MHP'nin ve AK Parti'nin her ikisinin de güçlü olduğu illerde aynı anda aday çıkarmanın ittifakı etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin ise, "Rekabet ittifakı zedelemez. Bu bir seçimdir. Bizim çıkardığımız yerlerde onlar da çıkarabilir. Hadi gelin burada beraber bir aday etrafında bütünleşelim denilebilir... Efendim, 'ittifak sallanıyor' yazmış gazeteler. İttifak mısır püsküllü değil ki en ufak bir rüzgârda sallansın. Yel kayadan bir şey almaz" şeklinde konuştu.

'Af teklifi 24 Eylül'de Meclis'e sunulacak'
MHP'nin af önerisine ilişkin de açıklamalarda bulunan Bahçeli, bu konuda AK Parti ile anlaşamamaları durumunda da ittifakın zarar görmeyeceğini söyledi. Bahçeli, "Onlar ayrı şeyler. İttifak bunların varlığı üzerine kurulmuş değil ki ayrışma olsun" dedi. Bahçeli, merak konusu olan af teklifini de 24 Eylül Pazartesi günü Meclis'e sunacaklarını açıkladı.

'Atatürk'ün varisi Türk milleti, CHP'den izin almaya gerek yok'
Haberciler MHP lideri Bahçeli'ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması üzerine başlayan CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine'ye devriyle ilgili polemik de soruldu. Bahçeli, "CHP'nin Atatürk'ün mirası diye nitelendirilen yüzde 28'i Türk milletine iade etmesi lazım. Atatürk'ün gerçek varisi Türk milletidir. Bunun için CHP'den izin almalarına gerek yok değişik yöntemlerle yapılabilir" diye konuştu.

'Erdoğan'ın uçağı kabul etmemesi gerekirdi'
Katar Emirinin uçak hibe etmesine yönelik eleştiriler de sorulan Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti devleti hediye, hibe kabul etmez. Recep Tayyip Erdoğan'ın da bunu kabul etmemesi gerekirdi" dedi.

Editör: Mehmet Kasimoglu