Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 'Seçimi kazanırsanız HDP'yi kapatacağım' diyen Selahattin Demirtaş'a yanıt verdi: "HDP'yi siz kurmadınız ki siz kapatasınız. HDP için tek çıkış yolu kendisini dağıtması, HDP'ye üye olan bütün vatandaşlarımızın Vatan Partisi'ne katılmasıdır."
Demirtaş'tan 'HDP'yi kapatacağız' diyen Perinçek'e: Siz kazanırsanız söz veriyorum biz kapatırız
Perinçek, 24 Haziran'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde vaatlerinden birisini 'HDP'yi kapatmak' açıkladı. HDP'nin tutuklu durumda bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş da bu vaade avukatları aracılığıyla mesajlar paylaştığı sosyal medya hesabı Twitter'dan şöyle cevap verdi:
"Ben seçilirsem Vatan Partisi’ni kapattırmayacağım. Partiniz dahil, bütün partilerin hazineden adil bir yardım almasını sağlayacağım. Ayrıca siz kazanırsanız söz veriyorum, HDP’yi biz kendimiz kapatacağız."
Perinçek de Demirtaş'a yine sosyal medya üzerinden cevap verdi. Perinçek'in mesajları şöyle:
Mehmetçiğe kurşun sıkma, Aybüke öğretmenleri katletme, toprağımıza mayın döşeme özgürlüğü yok. Her durumda Türkiye'nin geleceğinde HDP yok.
HDP'yi siz kurmadınız ki siz kapatasınız. HDP'yi ABD, İsrail ve PKK kurdu.  Onlara güvenmekten vazgeçin sizi kurtaramazlar. Kandil'e beyaz bayrak çektireceğiz.
HDP için tek çıkış yolu kendisini dağıtması, HDP'ye üye olan bütün vatandaşlarımızın Vatan Partisi'ne katılmasıdır. Türk de biziz Kürt de biziz. Hepimiz Türk Milletiyiz!
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu