Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, makamında tayin nedeniyle sorun yaşadığı belirtilen trafik polisi tarafından vuruldu. Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin de aralarında bulunduğu 3 yaralı, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Emniyet Müdürü Verdi kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Saldırıyı gerçekleştiren polis memuru yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, beraberinde personel müdürü ile birlikte makamında tayini nedeniyle bir trafik polisi ile görüştü. Talebi reddedilen trafik polisi, silahını çekerek Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye ateş etti. Saldırıda Verdi ve yanında bulunan iki kişi yaralandı.
Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi...
Olayın ardından çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri binaya girdi.
Polis, bina ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Süleyman Soylu'dan açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin hastanede olduğunu belirterek, "İnşallah doktorlarımız kurtarmak için çaba gösteriyor. Olayla ilgili derin ayrıntıyı arkadaşlar ifade edecekler. Bakan Yardımcımız ve Emniyet Genel Müdürümüz Rize'ye hareket ediyor." dedi.

Altuğ Verdi kimdir?
Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, 1972 yılında İstanbul’da doğdu. Verdi, 1989 yılında Polis Kolejinden, 1993 yılında Polis Akademisinden mezun oldu. Mezun olduktan İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığında değişik rütbelerde görev yaptıktan sonra 28.12.2016 tarihinde 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etti. 19.08.2017 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanan ve 2017/348 sayılı Kararname ile Rize Emniyet Müdürü olarak atanmış olup, evli ve bir kız babasıdır.

Editör: Mehmet Kasimoglu