Rus medyası S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye doğru yola çıktığı haberlerini duyururken, Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait gizemli bir uçak Malatya Erhaç Havalimanı'na indi. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'dan Malatya'ya iniş yapan uçakla ilgili açıklama geldi.

Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait Tu-154B-2 tipi askeri bir uçak Malatya Erhaç Havaalanı'na geldi. S-400 Hava Savunma Sisteminin konuşlandırılacağı yerlerin nereler olacağı gündemdeyken ülkemize gelen Rus askeri yolcu uçağının konuyla ilgili askeri bir heyeti taşıdığı tahmin ediliyor.

"RUS ASKERİ HEYETİ GETİRDİ" İDDİASI
Flight Radar verilerine göre Moskova'dan TSİ 16.05'de kalkan RA-85559 tescilli (RFF7333) Tupolev Tu-154B-2 tipi askeri yolcu uçağı saat 18.40 civarlarında Malatya, Erhaç Havaalanı'na indi. Uçağın, füzelerin konuşlandırılmasıyla ilgili çalışma yapmak üzere bir Rus askeri heyetini Malatya'ya getirmiş olabileceği ve muhtemel yerler arasında Malatya'nın da bulunduğu tahmin ediliyor.


GÜVENLİK UZMANI AĞAR'DAN AÇIKLAMA
Güvenlik uzmanları Abdullah Ağar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Rusların Hacı Murat'ı Antanov AN-124. S-400'ler bunlarla gelecek. 150 ton taşıyabiliyorlar. Bugün Malatya'ya inen, "S-400'ler geldi" diye heyecan yaratan ve biri Ankara'ya doğru devam eden Tupolev ise muhtemel S-400 personeli ve bazı ekipman taşıyor."

Editör: Mehmet Kasimoglu