Gazprom'un Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi için Türkiye ile müzakerelere başladığını belirten Novak, bu proje karşılığında doğalgaz fiyatında indirim yapılmasının gündemde olmadığını ifade etti.

‘TÜRK AKIMI'NIN İLK KOLU 2019'DA TAMAMLANABİLİR'

Sputnik Türkiye'nin haberine göre; Rusya'nın bugün itibarıyla Türk Akımı'nın inşasına devam etme konusunda çalışmalara başlayacağını kaydeden Novak, "Türk Akımı'nın birinci kolu 2019 yılının ikinci yarısına kadar tamamlanabilir" dedi

'İKİNCİ KOL İÇİN AB'DEN GARANTİ ALMALIYIZ'

Hattın ikinci kolunun inşası için AB'den garanti alınması gerektiğini vurgulayan Rus bakan, "Eğer AB'den garanti alınmazsa, sadece tek bir kolun inşası söz konusu olabilir" diye konuştu.

'TÜRKİYE, İZİN SÜRECİNİ HIZLANDIRACAK'

Öte yandan, Rusya'nın Türk Akımı'nın altyapısına ilişkin yol haritasını hazırlayıp Ankara'ya teslim ettiğini bildiren Novak, Türkiye'nin ise projeyle ilgili izinlerin çıkması için süreçleri hızlandıracağını, Türk heyetinden bu konuda teyit aldıklarını aktardı.

'TÜRK AKIMI İÇİN ÇALIŞMA GRUBU KURACAĞIZ'

Novak, Türk Akımı projesinin gerçekleştirilmesi için bugünkü görüşmeler sonucunda çalışma grubu kurma kararı aldıklarını da bildirdi.
Editör: Mehmet Kasimoglu