Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Nad Güney Kıbrıs’a dün gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Rum Savunma Bakanı Haralambos Petridis’le biraraya geldi.
Alithia ve diğer gazeteler, Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Nad’ın dün Güney Kıbrıs’a bir ziyaret gerçekleştirdiğini, görüşme yaptığı Rum Savunma Bakanı Haralambos Petridis’le “işbirliği memorandumu” imzaladığını yazdılar.
Gazete, Petridis ve Nad’ın dünkü görüşmede, savunma ve askeri alanlarda işbirliği sürecinin genel ilkelerini ve prosedürlerini belirleyen bir memorandum imzaladıklarını belirtti.
Habere göre, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki yakın işbirliğine değinen Petridis, Slovakya’nın Kıbrıs’ta görev yapan BM Barış Gücü UNFICYP’e 20 yıldır yaptığı katkıdan ötürü de teşekkürlerini iletti.
Kapalı bölge Maraş ve Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’indeki “Türk kışkırtmalarını” da ele aldıklarını belirten Petridis, “Türkiye’nin uluslararası hukuk kurallarını çiğnemeyi ve toprak üzerine yeni oldubittiler yaratmaya çalıştığını Slovak mevkidaşına söylediğini” vurguladı.
Petridis, “hibrit tehditler” konusunda mevkidaşı Nad’ın görüşlerini de aldığını vurguladı.
Öte yandan Slovak Savunma Bakanı Nad ise açıklamasında, “işbirliği memorandumunun amacının savunma alanında bütünlüklü bir işbirliğinin kurulması için gerekli temel ilke ve süreçlerin belirlenmesi olduğunu” belirterek “söz konusu memorandumun imzalanmasının hem siyasi hem askeri alanda iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlenmesine katkı sağlayacağını” sözlerine ekledi.

Editör: Mehmet Kasimoglu