ABD Başkanı Donald Trump'ın, hükümetin kapalı olması nedeniyle dışarıdan fast food sipariş etmesi halen gündemde. Trump'ın First Lady Melania Trump için sarf ettiği sözleri cinsiyetçi bulanlar oldu. Twitter'da hamburger sözcüğünü yanlış yazması nedeniyle de binlerce yorum yapıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da ulusal futbol liginde şampiyon olan Clemson Tigers takımını, dışarıdan fast food söyleyerek ağırlamıştı. Çünkü hükümet kapalı olduğu için Beyaz Saray mutfağının çalışanları da zorunlu izindeydi. Görüntüler sosyal medyada çok konuşuldu.
Trump'ın First Lady hakkında yaptığı şaka, ABD'de birçok kişi tarafından cinsiyetçi bulundu. Başkanın bu sözleriyle kadınlara bakışının bir kez daha ortaya çıktığını savunanlar, kadınların erkeklere salata yapan kişiler olarak yansıtıldığını belirtti.
Trump'ın sipariş ettiği hamburgerlerle ilgili bir tweet atmış, Tweette "Hükümet kapalı olduğu için çok sayıda fast food ikram ettim, parasını ben ödedim, binden fazla hamburger falan" yazıyordu. Ancak Trump hamburger yerine hiçbir anlamı olmayan hamberders yazmıştı.
Yazım hatası sosyal medyada ayrı bir fırtına başlattı. Trump'ın daha önce yine hiçbir anlama gelmeyen "Covfefe" sözcüğünü kullanmasına atıfta bulunularak birçok espri yapıldı.
Bir fast food zinciri , "Dünkü dev siparişlerin ardından ‘hamberder’lerimiz tükenmiştir. Bugün sadece hamburger servis ediyoruz" paylaşımında bulundu.
Washington Post gazetesine göre Trump fast foodlar için 3 bin dolar verdi.

Editör: Mehmet Kasimoglu