ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Artık Kuzey Kore'den gelen bir nükleer tehdit yok. Kim Jong-un'la görüşmek ilginç ve oldukça olumlu bir deneyimdi. Kuzey Kore'nin gelecekte büyük bir potansiyeli var!" dedi.
Trump, Singapur'da Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Kore Yarımadası'nın 'nükleer silahlardan arındırılması' ve iki ülke ilişkilerinin iyileştirilmesi amacıyla yapılan tarihi zirveden dönüşünde Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

'KİM İLE GÖRÜŞME İLGİNÇ VE ÇOK OLUMLU BİR DENEYİMDİ'
Trump " Uzun bir yolculuk sonrası yeni döndüm. Ancak şimdi herkes, göreve gelmemden beri kendilerini daha güvende hissedebilir. Artık Kuzey Kore'den bir Nükleer Tehdit yok. Kim Jong-un'la görüşme ilginç ve çok olumlu bir deneyimdi. Kuzey Kore'nin gelecek için büyük bir poyansiyeli var" dedi.

'BU GECE RAHAT UYUYUN'
​Trump attığı ikinci tweet'de de "Ben göreve başlamadan önce insanlar Kuzey Kore ile savaşa gireceğimizi varsayıyordu. Başkan Obama, Kuzey Kore'nin bizim en büyük ve en tehlikeli sorunumuz olduğunu söylemişti. Artık değil — bu gece rahat uyuyun!" ifadelerini kullandı.


​TRUMP'TAN KİM'E İLTİFAT YAĞMURU: GÜÇLÜ, AKILLI, EĞLENCELİ, MÜKEMMEL MÜZAKERECİ
Trump, Fox News'tan Sean Hannity'e verdiği röportajda da Kim'i 'güçlü', 'akıllı', 'eğlenceli' ve 'mükemmel müzakereci' diye niteledi. 
Trump "O (Kim) çok iyi bir kişiliğe sahip, eğlenceli ve çok ama çok akıllı. Mükemmel bir müzakereci ve çok stratejik türden biri" ifadelerini kullandı.
'BU ÜSLUBU KULLANMAKTAN NEFRET EDİYORUM, BAZEN APTAL GİBİ HİSSEDİYORUM AMA SEÇENEĞİMİZ YOKTU'
Kim ile zirvenin başlangıcından beri çok iyi anlaştığını belirten Trump  daha önce Kim'e  ve Kuzey Kore'ye yönelik kullandığı sert ifadelerin dünkü zirveye yol açtığını savundu.
Trump daha önce nükleer silah ve balistik programı nedeniyle Kim'i 'Küçük Roket Adam'  diye nitlemiş ve Kuzey Kore'ye 'dünyanın hiç görmediği öfke ve ateşle karşılacakları' tehdidinde bulunmuştu.
Önceki sözlerini savunan Trump "Bence bu üslup olmasaydı burada olmazdık. Buna gerçekten inanıyorum. Bu üslubu kullanmaktan nefret ediyorum, bazen aptal gibi hissediyorum ama başka seçeneğimiz yoktu" diye konuştu.

'KİM, ÜLKESİNİN NÜKLEER SİLAHLARDAN ARINDIRILACAĞINI TAMAMEN ANLADI'
Kuzey Kore ile müzakelerin 'iyi niyetli şekilde sürmesi halinde' Güney Kore ile ortak askeri tatbikatları yapmayacaklarını yineleyen ABD Başkanı, Kuzey Kore'nin nükleer silah programını sonlandırmak için 'acilen' çalışmaya başlayacağına inandığını belirtti. 
Trump "Onun ülkesi nükleer silahlardan arındırılacak ve o (Kim) bunu tamamen anladı. Bunun için mücadele etmedi. Tüm Yarımada'nın nükleer silahlardan arındırılmasını istiyoruz" dedi.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu