ABD Başkanı Donald Trump kabine toplantısında ABD ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suriye'den çekildikten sonra da bölgedeki Kürtleri korumak istediğini açıklayan Trump, eski savunma bakanı Jim Mattis'i ise kendisinin görevden aldığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen kabine toplantısı öncesinde ABD'nin terör örgütü YPG/PKK'ya verdiği destek konusunda konuştu. 
Trump, "Kürtleri korumak istiyoruz ama sonsuza kadar Suriye'de kalmak istemiyorum. Orada kum ve ölümden başka bir şey yok" dedi. 
ABD Başkanı Trump terör örgütü YPG/PKK'nın İran'a petrol satması konusunda da, "Ortaklarımız Kürtler, İran'a petrol satıyor. Bundan memnun değiliz. Onlardan satış yapmamalarını istedik" ifadesini kullandı.
Trump suriye'den çekilme konusunda ise, "Bazıları 4 ay dediğimi söylüyor, bunu söylemedim. Suriye'den belli bir süre zarfında çekileceğiz" dedi.

TRUMP KUZEY KORE LİDERİNDEN MEKTUP ALDI 
ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'dan bir mektup aldığını ve yakın zamanda kendisiyle görüşeceğini de açıkladı. 
Kuzey Kore'nin nükleerden arındırılma hızı konusunda herhangi bir taahhütte bulunmadığını savunan Trump, Kim ile görüşmeleri olmasaydı asya'da büyük bir savaşın patlak vermiş olabileceğini iddia etti.

TRUMP: MATTIS'İ BEN KOVDUM
ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.
Generallerin istedikleri tüm parayı verdiğini ancak Afganistan'da iyi iş çıkaramadıklarını söyleyen Trump, eski savunma bakanı Jim Mattis'in yaptıklarından da memnun olmadığını dile getirdi
Trump, "Afganistan'da ne yaptı? Çok iyi değildi. Biliyorsunuz Başkan Obama, Mattis'i kovmuştu. Aslında ben de öyle yaptım. Sonuç istiyorum" şeklinde konuştu.
Taliban ile DAEŞ'in Afganistan'da birbirleri ile savaşırken ABD'nin araya girdiğini vurgulayan Trump, "Generallere neden birbiriyle savaşmalarına izin vermiyorsunuz? Onlar bizim düşmanlarımız, bırakın savaşsınlar' dedim." ifadesine yer verdi.
Kendisini övmekten de geri kalmayan ABD Başkanı Donald Trump, "General olsaydım kim bilir ne kadar iyi bir general olurdum" dedi. 

Editör: Mehmet Kasimoglu