FBI Eski Direktörü James Comey, ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki Rusya iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında ABD Senatosu İstihbarat Komitesi'nde ifade verdi.

"PATLAMIŞ MISIRINIZI ALIN GELİN"
Comey'nin ifadesi Amerikan futbolunun ünlü şampiyonluk maçıyla eş tutuluyor ve 'Washington'ın Super Bowl'u olarak nitelendiriliyor. Canlı blog yayını başlatan BBC, merakla beklenen dakikalar için 'Patlamış mısırınızı alın gelin' başlığını attı.

"GÖREVDEN ALININCA ŞAŞIRDIM"
FBI eski Başkanı James Comey, ifadesinin başında görevden alınması karşısında şaşırdığını, ABD Başkanı Trump'ın kendisine sürekli olarak çok iyi iş çıkardığını söylediğini aktardı.

"TRUMP FBI HAKKINDA YALAN SÖYLÜYOR"
Comey, ABD Kongresindeki ifadesinde, Trump yönetiminin "görevine son verildikten sonra kendisini karaladığını" ve "FBI hakkında yalan söylediğini" öne sürdü.
"RUSYA SEÇİMLERE KARIŞTI"
James Comey, Rusya'nın ABD seçimlerine karışmasından şüphesi olmadığını belirtti.

"FLYNN İÇİN YAPTIĞIM GÖRÜŞME RAHATSIZ EDİCİYDİ"
Comey, "Başkan'la Flynn için yaptığım görüşme rahatsız ediciydi" şeklinde konuştu. Comey, ABD Başkanı Trump'ın kendisinden Rusya soruşturmasını kapatmasını istemediğini de söyledi.
"SEÇİMLERDE SİBER SALDIRI YAŞANDI"
Comey seçim döneminde büyük bir siber saldırı yaşandığını ifade etti.
COMEY YAZILI İFADE VERMİŞTİ
FBI eski Başkanı Comey bugünkü ifadesi öncesi yazılı ifade vermişti. ABD Senatosu İstihbarat Komitesi, Comey'nin yazılı ifadesini kamuoyu ile paylaşmıştı. Comey ifadesinde ABD Başkanı Donald Trump'la göreve geldikten sonra yaptığı dokuz görüşmeye ilişkin notlarını yazdı.
İfadede Comey Başkan Trump'ın kendisine 'senden sadakat bekliyorum' dediğini belirtmişti. Comey ayrıca, Trump'ın kendisinden eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkındaki soruşturmayı sona erdirmesini istediğini iddia etti.

Ayrıntılar VATAN'da
Kaynak: A.A.
Editör: Mehmet Kasimoglu