Venezuela'da elektrik ve su kesintilerini protesto eden halk, sokaklarda ateş yakıyor, yol kapatıyor. Maduro ise 30 günlük eylem planını açıkladı.

Elektrik ve su hizmetindeki sorunlar bazı grupların işlek cadde kenarlarında ateş yakarak gösteri yapmasına neden oluyor.
Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkedeki elektrik sorununun düzeltilmesi için 30 günlük bir yönetim planını uygulamaya koyduklarını duyurdu.
İlk yaşanan kesintide ABD'yi suçlayarak siber saldırıya işaret eden Maduro, daha sonra elektrik sistemine fiziki ve elektromanyetik saldırılar düzenlendiğini ve bu yüzden kesintilerin devam ettiğini vurguladı.
Okulların salı ya da çarşamba günü yeniden açılacağını belirten Maduro, mesai saatlerinin de yeniden düzenlendiğini ve çalışmaların 14.00’te sona ereceğini kaydetti.
Venezuela’nın neredeyse tüm bölgelerini etkileyen elektrik kesintileri devam ederken özellikle Başkent Caracas’ın da aralarında bulunduğu bazı kentlerde içme suyu sorunu sürüyor.
Su sıkıntısı özellikle Başkent Caracas’ta Venezuelalıların hayatlarını zorlaştırmaya devam ediyor.
Caracaslılar birçok park ve bahçedeki doğal kaynak ve sulama hatlarından çıkan suları bidon ve şişelere doldurarak evlerine taşıyor.

Editör: Mehmet Kasimoglu